Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο της αγοράς - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο της αγοράς

18.11.2015 00:32

Προειδοποιεί η Blackstone: Υπερτιμημένες οι μετοχές – Έρχεται διόρθωση στις αγορές:
Ήρθε η ώρα να σταματήσει το ανοδικό σερί των μετοχών, υποστήριξε ο πρόεδρος της Blackstone. Την εκτίμηση ότι οι μετοχές έχουν υπερτιμηθεί διατύπωσε ο πρόεδρος της Blackstone, Tony James, μιλώντας στο CNBC, ενώ προειδοποίησε τους επενδυτές ότι έρχεται διόρθωση στις αγορές.Ο James αναφέρθηκε σε μια σειρά από παράγοντες, που δείχνουν ότι οι αγορές οδεύουν σε φάση διόρθωσης, μεταξύ των οποίων: τον αντίκτυπο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι οικονομίες της Νοτίου Αμερικής.«Ποιο είναι το συσσωρευμένο αποτέλεσμα; Υπάρχουν καλά νέα που δεν απηχούνται στις αγορές;», διερωτάται ο James, για να απαντήσει πως «τα κέρδη του S&P 500 είναι, στην καλύτερη περίπτωση, οριακά, οπότε εκτιμώ πως οι μετοχές είχαν ένα καλό σερί κερδών και ήρθε η ώρα να σταματήσουν». «Έρχεται διόρθωση στις αγορές», υποστήριξε χαρακτηριστικά. Η Blackstone έχει αποχωρήσει από «πολλές επενδύσεις», από τις οποίες είχε τη δυνατότητα να αποχωρήσει, και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τη διόρθωση με «πολλά κεφάλαια», ανέφερε, τέλος, ο πρόεδρος της επενδυτικής.

ΣΧΟΛΙΟ [Θαν. Σταυρόπουλος]: Παρά το γεγονός ότι ο άγραφος νόμος θέλει οι ασχολούμενοι με τις Αγορές να έχουν “κοντή μνήμη”, είναι σίγουρο ότι οι πρωινοί αγοραστές Τραπεζικών μετοχών, θα θυμούνται την συνεδρίαση για αρκετό καιρό. Ήταν ακόμα μία μεγαλοπρεπής “bull trap” για όσους κυνήγησαν τις τιμές στον Τραπεζικό κλάδο, στον απόηχο της συμφωνίας Κυβέρνησης – Δανειστών, αλλά και της τρέχουσας ειδησεογραφίας που ήθελε να έχουν ολοκληρωθεί οι Α.Μ.Κ. για Alpha Bank και Eurobank, έστω αν παραμένει δυσεπίλυτος γρίφος η τελική τιμή βάσει της οποίας θα συντελεστεί η κεφαλαιακή ενίσχυση. Μάλιστα η πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Γενικό Δείκτη με αθροιστικές απώλειες 5,8% και τα συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, συνηγορούσαν για μία σημαντική “αναπήδηση”, έστω και τεχνικού χαρακτήρα.

Μια διοίκηση τράπεζας ζήτησε συγνώμη και στο τέλος έλαβε και θερμό χειροκρότημα – Ποια είναι; H διοίκηση της Eurobank η οποία στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγνώμη. Μια διοίκηση μεγάλης συστημικής τράπεζας στην γενική της συνέλευση αρχικά ζήτησε συγνώμη για ότι έχουν υποστεί οι μικρομέτοχοι και για την βιασύνη της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και για το γεγονός ότι ενώ προσπάθησαν δεν κατάφεραν να επιτρέψουν στους μικρομετόχους να συμμετάσχουν στα βιβλία προσφορών. Αναφερόμαστε στην διοίκηση της Eurobank η οποία στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγνώμη. Ταυτόχρονα αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ενώ οι μικρομέτοχοι καταστράφηκαν κυριολεκτικά στο τέλος χειροκρότησαν την διοίκηση, καθώς κατανοούν όλοι ότι ουσιαστικά γίνεται επανεκκίνηση στο banking και στις τιμές στο χρηματιστήριο [πηγή:bankingnews.gr].

ΔΕΗ: Δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια το χθεσινό +7,52% για την μτχ λόγω επικείμενης εισόδου στον δείκτη MSCI. Στην περίπτωση του τίτλου της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το κλείσιμο πάνω από τα 5,10 ευρώ μας δίνει και ημερήσιο αγοραστικό σήμα με επόμενο στόχο τα 5,50 ευρώ, ενώ το “stop” ανεβαίνει στα 4,61 ευρώ. Ο μέσος όρος τιμής της εφέτος είναι στα 5,0700 ευρώ… Από την αρχή του έτους έχουν αλλάξει χέρια 119.100.727 τεμάχια που αντιστοιχούν στο 51,33% του συνολικού αριθμού μετοχών της.

ALPHA BANK:Εκλεινε το βιβλίο προσφορών της με σημαντική υπερκάλυψη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ωστόσο η τιμολόγηση και το κατανομή θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή με το κλείσιμο της εκκρεμότητας του EWG, καθότι ορισμένες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τους επενδυτές έγιναν υπό την αίρεση του EWG. Να σημειωθεί ότι ήδη από χθές η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι έχει λάβει ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές το οποίο υπερκαλύπτει το αρχικώς σκοπούμενο ποσό του 1,55 δισ. ευρώ. Οπως επεσήμανε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, θα διατηρήσει ανοικτό το βιβλίο προσφορών εν αναμονή της ολοκληρώσεως των συζητήσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των θεσμών, ικανοποιώντας παράλληλα συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΕΧΑΕ:Το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου επί πέντε εβδομάδες το καλοκαίρι, αναμένεται να πλήξει τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Ελληνικά Χρηματιστήρια, επισημαίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η ΕΧΑΕ (ανακοινώνει αποτελέσματα στις 23 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της Αγοράς) θα εμφανίσει κέρδη μόλις 200 χιλ. ευρώ από 3,8 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα έσοδά της να καταγράφουν υποχώρηση 47,8% στα 4,9 εκατ. ευρώ. Στην έκθεσή της, η IBG διατηρεί σύσταση “ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 4,60 ευρώ [πηγή: Euro2day.gr].

TAΜΠΛΟ ΧΑΑ: Πατατράκ για τις μετοχές των Autohellas με πτώση 9,13% και Ευρ Πίστη με πτώση 8,33%. Eurobank: Από το +18,52% στο -11,11% τελικά στο 0,0240 ευρώ με 175,47 εκατ τμχ αξίας 4,65 εκατ. [κάλυψε το 8,6%] στη κφση των 353 εκατ ευρώ. ΕΤΕ: Στο -7,56% με 24,12 εκατ τμχ αξίας 9,37 εκατ. [κάλυψε το 17,28% του συνολικού των 54,22 εκατ. ευρώ] στη κφση των 1,34 δισ ευρώ. Τραπεζικός δείκτης: Στο -6,96% στις 143 μονάδες και με υψηλό 11,27% στις 171,01 μονάδες με διακύμανση 20,68% [χαμηλό -9,41%] Τζίρος 21,63 εκατ. ευρώ…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017