Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν;

16.09.2015 09:13
Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Ποιος είπε ότι δεν κυκλοφορούν μετρητά λόγω capital controls;
Σας πληροφορώ ότι και μετρητά κυκλοφορούν και πληρώνονται με αυτά πρόστιμα. Και τι πρόστιμα; Από τη λίστα Λαγκάρντ! Ενα… τσουνάμι μετρητά εισέπραξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα από τη λίστα Λαγκάρντ.
Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και επιχειρηματίες και εφοπλιστές που βρίσκονται υπόλογοι στη λίστα Λαγκάρντ έρχονται ένας – ένας (ή ακόμη… οικογενειακώς) για να πληρώσουν. Τι άραγε τους φόβισε και «ξεθάβουν» μετρητά και πληρώνουν; Θέλετε μερικά παραδείγματα;
Στον επιχειρηματία Δ. Ντ. και στη σύζυγό του Ε. Μπ. (σ.σ.: τα πλήρη ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας) είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ και προσήλθαν και πλήρωσαν τοις μετρητοίς 560.000 ευρώ σε νομίσματα των 500 ευρώ και 200 ευρώ. Το ζεύγος εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

nnn

Σε μια άλλη επιχειρηματία, την Α. Μ., είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 912.000 ευρώ, εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Νάντιας Βαλαβάνη και πλήρωσε 163.000 ευρώ. Σε πασίγνωστη επιχειρηματική οικογένεια είχε επιβληθεί φόρος 1.355.000 ευρώ, πλήρωσε 665.000 και«καθάρισε». Συνταξιούχος Μ. Αν. (που το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ) προσήλθε… αυθορμήτως και πλήρωσε το πρόστιμο των 327.000 ευρώ. Ξένος επιχειρηματίας (B. He.), στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 463.000 ευρώ, πλήρωσε 244.000 ευρώ και ξόφλησε (αξιοποιώντας και αυτός τον νόμο Βαλαβάνη). Και μία από τις πλέον γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες (δύο αδέλφια, οι Α. Μ. και Κ. Μ., και η αδελφή τους Α. Μ.), που πλασάρονται στις πρώτες θέσεις της λίστας Λαγκάρντ, εμφανίστηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς και πλήρωσαν 3 εκατ. ευρώ από τα 4 εκατ. ευρώ που τους είχαν βεβαιωθεί ως φόρος. Να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα από τη λίστα Λαγκάρντ 20 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν ως και την Τρίτη το μεσημέρι τα 14 εκατ. ευρώ.

Κολυμπώντας με τους… Νίκους

Οι δύο Νίκοι των αρχηγών, ήτοι ο Νίκος Παππάς (φωτογραφία αριστερά) του Αλ. Τσίπρα και ο Νίκος Καραχάλιος (φωτογραφία δεξιά) του Ευ. Μεϊμαράκη, βρέθηκαν μετά των αρχηγών τους στους διαδρόμους της ΕΡΤ λίγο προτού αρχίσει το περιβόητο debate. Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή και οι δύο αρχηγοί είχαν (ακόμα) καλή διάθεση, οπότε λέει ο ένας Νίκος (Καραχάλιος) στον κ. Τσίπρα: «Πρόεδρε, μετά τις εκλογές θα με αφήσεις να πάρω τον Νίκο (Παππά) για να κάνουμε καμιά βουτιά, αφού ούτε που προλάβαμε να καταλάβουμε καλοκαίρι;». Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πάντοτε ευαισθητοποιείται όταν ακούει για μπάνια, για μαύρισμα κ.τ.λ., του απάντησε αυθόρμητα: «Να τον πάρεις και να πάτε όπου θέλετε…». Ο κ. Καραχάλιος βρήκε τότε την ευκαιρία να ρωτήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Να τον πάρω, πρόεδρε, και στο δικό μου νησί;». Ο κ. Τσίπρας ίσως να μη γνώριζε ποιο ήταν το νησί του κ. Καραχάλιου και επανέλαβε: «Να τον πάρεις όπου θέλεις, έχεις ελευθέρας…». Να δω τους δύο Νίκους στη… Μύκονο (γιατί αυτό είναι το νησί του Νίκου Καραχάλιου), να κολυμπούν μαζί και να λιάζονται στην Ψαρού και δεν θα το πιστεύω.

Τι ξέχασε ο Βαγγέλης στο debate;

Είναι σίγουρα το πρώτο προεκλογικό σποτ που κυκλοφορεί σε συνέχειες, με ολίγον σασπένς (και με σαφέστατη απειλή προς τον πρόεδρο της ΝΔ), αυτό που ήδη άρχισε να προβάλλεται με πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Π. Καμμένο. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ (που «απείλησε» ότι εάν δεν εισέλθει στη Βουλή θα εγκαταλείψει την πολιτική για να μπορέσει να δοκιμάσει την τύχη του, όπως είπαν, κάλλιστα στην… υποκριτική) εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του (επί της Λ. Συγγρού) και να παρακολουθεί το debate των δύο αρχηγών. Ξαφνικά κάποιος (από τη διαφημιστική εταιρεία) του αφήνει στο γραφείο του ένα χιλιοδιπλωμένο χαρτάκι, λέγοντάς του ότι αυτό το ξέχασε ο Βαγγέλης στο debate. Τι ξέχασε όμως δεν λέει. Απλώς υπόσχεται, όπως συμβαίνει και στις ταινίες μυστηρίου, να το αποκαλύψει στο… επόμενο. Οι μόνοι, όπως έμαθα, που γνωρίζουν τι «ξέχασε ο Βαγγέλης», είναι ο Πάνος Καμμένος και η δικηγόρος γυναίκα του Τζούλη. Ούτε στους πιο στενούς συνεργάτες τους δεν αποκαλύπτουν. Πότε θα το αποκαλύψουν; Μέσα σε 52 ώρες ακριβώς, όπως λέει ο ίδιος, δηλαδή 48ωρες πριν από τις εκλογές. Προφανώς για να μην προλάβει κανείς να δώσει απάντηση. Αν και πολλοί λένε ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός αφού θα αναφέρεται σε κάποιο ακίνητο, δηλωμένο όμως στο πόθεν έσχες.

Οι εκλογολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελευταία κλειστή σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έγινε πολύ λόγος για το εκλογικό αποτέλεσμα, μετά και το debate των δύο αρχηγών. Σύμφωνα με τους συριζαίους «εκλογολόγους» ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με 3,5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ. Εκτιμούν μάλιστα ότι η ΝΔ δεν θα ξεπεράσει το 29%. Τρίτο κόμμα θεωρούν ότι θα είναι η Χρυσή Αυγή (με σαφώς μονοψήφιο ποσοστό), τέταρτο κόμμα το ΚΚΕ, για την πέμπτη και έκτη θέση παλεύουν Ποτάμι και ΠαΣοΚ, και αμέσως μετά το κόμμα του Β. Λεβέντη. Τα πιο ενδιαφέροντα: Κατά τους εκλογολόγους του ΣΥΡΙΖΑ «παλεύουν» να μπουν στη Βουλή και το κόμμα του Π. Λαφαζάνη και οι ΑΝΕΛ.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017