Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή στον πρώην πρόεδρο του «Αγλαϊα Κυριακού» Χ. Τομπούλογλου - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή στον πρώην πρόεδρο του «Αγλαϊα Κυριακού» Χ. Τομπούλογλου

12.04.2016 15:08

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ για το “φακελάκι” των 25.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, αλλά ο κατηγορούμενος δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου Χρήστο Τριανταφύλλου ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο. “Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου”, δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017