ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ – Συνελήφθησαν δύο ανίψια του Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν δύο ανίψια του Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο ανηψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας συνελήφθησαν και αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο με τη γυναίκα του σε παλαιότερη κοινή τους εμφάνιση.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν μόνο έναν ανηψιό, τον Φρανκί Φρανσίσκο Φλόρες ντε Φρέιτες, ανιψιό της συζύγου του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, της Σίλια Φλόρες, ο οποίος επέβαινε σε πτήση με προορισμό την Νέα Υόρκη τη Τρίτη, μαζί με τον Εφρέν Αντόνιο Κάμπο-Φλόρες, ο οποίος αποδείχθηκε επίσης ανηψιός της, ανέφερε η πηγή.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν στην Αϊτή μετά από επαφή που έκαναν με άτομο που ήταν μυστικός πράκτορας των Ηνωμένων Πολιτειών για να του πουλήσουν 800 κιλά κοκαίνης μέσω της Ονδούρας, ανέφερε η Wall Street Journal, βασιζόμενη σε δύο πηγές.

Η είδηση μπορεί να φθείρει την εικόνα του Μαδούρο ενώ οδεύει προς βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο που αναμένεται να είναι από τις πιό δύσκολες για το Σοσιαλιστικό Κόμμα λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Η σύζυγός του, Φλόρες, 62, έχει μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση του συζύγου της ενώ το 2006 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής. Θα συμμετάσχει επίσης ως υποψήφια στις εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε αναφορά του το Μάρτιο, είχε δηλώσει ότι πάνω από τη μισή κοκαίνη που παράγεται στη γειτονική Κολομβία διακινείται μέσω Βενεζουέλας προς τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ο Μαδούρο αρνείται τις κατηγορίες αυτές, και τις θεωρεί προσπάθειες σπίλωσης ενάντια στο κόμμα του.

Το ΥΠΕΞ είχε πει επίσης ότι η διαφθορά στο δημόσιο στη Βενεζουέλα βοηθά τη διακίνηση ναρκωτικών, και ανέφερε ότι εμπλέκονται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο εμπόριο αυτό.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει τοποθετήσει τα ονόματα εννέα αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην λίστα των «νονών», απαγορεύοντας τους ύποπτους σε μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών να χρησιμοποιήσουν το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.