Πιτσιόρλας στο Reuters: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδιαφέρει τους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πιτσιόρλας στο Reuters: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδιαφέρει τους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους

12.04.2016 13:49

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι έχουν υποβάλει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ συμπλήρωσε ότι περιμένει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους τρεις επενδυτές.

“Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται, έχουν ήδη υποβάλλει επίσημα την το ενδιαφέρον τους και περιμένουμε επίσης αρχικό ενδιαφέρον από τους ρωσικούς σιδηρόδρομους (RZD) και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είτε μέσω κοινοπραξίας είτε ξεχωριστά”, δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ πρόσθεσε “περιμένουμε επίσης πως θα υπάρξει ενδιαφέρον και από την κινεζική Cosco”.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι αποκρατικοποιήσεις που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών, έχουν αποφέρει στα κρατικά ταμεία μόλις 3 δις. ευρώ έναντι στόχου 50 δις. ευρώ λόγω πολιτικών αντιστάσεων και γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται πως καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει οριστεί η 15η Απριλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους έως τις 31 Μαΐου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017