Πικρές αλήθειες... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πικρές αλήθειες…

25.01.2016 05:54

ΗΠΑ: Μπορεί να έχουν μειώσει τα ποσοστά ανεργίας σε μονοψήφια νούμερα και μάλιστα της κάτω κλίμακας μετά την κρίση του 2008… Ομως η κατάσταση είναι εξίσου δραματική κι ας μην την πληροφορούμεθα…

Το 15% του πληθυσμού της  ήτοι 46 εκατομμύρια άνθρωποι σιτίζονται με κουπόνια των 300 δολαρίων το μήνα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς καμία άλλου είδους πρόνοια.

Την ίδια ώρα στον τρίτο κόσμο πεθαίνουν καθημερινά από ασιτία χιλιάδες μικρά παιδιά με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Αφρική (Σομαλία, Σουδάν, Αιθιοπία) και φυσικά αυτό δημιουργεί ακόμη πιο εκρηκτικό πρόβλημα μετανάστευσης αν υπολογίσει κανείς και τις ροές των προσφύγων από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας…

Το πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας είναι ότι τα δυτικά κράτη είναι υπερδανεισμένα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πλεονασματικών οικονομιών όπως της Γερμανίας,  της Ολλανδίας, της Νορβηγίας ή του Καναδά.

Πρώτη βέβαια σε πλεονάσματα χώρα έχει αναδειχτεί η Κίνα η οποία περιμένει στη γωνία να επωφεληθεί από τον άτυπο πόλεμο ευρώ – δολαρίου. Αντιμετωπίζει όμως το πρόβλημα της εξάρτησης από τους εισαγωγείς των προϊόντων της κια για αυτό προκαλεί αυτές τις αναταραχές στις παγκόσμιες χρηματαγορές.

Παρόμοιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η Γερμανία. Οι δύο αυτές χώρες (Κίνα και Γερμανία) ακολουθούν ιμπεριαλιστική επεκτατική οικονομική – εξαγωγική πολιτική καθώς δεν κατανέμουν τα πλεονάσματα εντός των συνόρων τους προκειμένου να μη χάσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Αυτό όμως προκαλεί αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία, αφού το ίδιο κατακριτέα με τα ελλείμματα είναι και τα πλεονάσματα… Και ακολουθούν οι άλλες χώρες του λεγόμενου BRIC (Brazil, Russia, India, China) οι οποίες επιζητούν ρόλο μετά τη λήξη του ΠΟΛΕΜΟΥ, που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχει νικητές παρά μόνον ηττημένους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017