Πιθανή παράταση έως τις 20/11 για το βιβλίο της Πειραιώς – Έχουν συγκεντρωθεί 800 εκατ. ευρώ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πιθανή παράταση έως τις 20/11 για το βιβλίο της Πειραιώς – Έχουν συγκεντρωθεί 800 εκατ. ευρώ

18.11.2015 06:57
Εφόσον κλειδώσει το EWG στις 20 Νοεμβρίου αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Πειραιώς θα μπορούσε να κλείσει το βιβλίο προσφορών επιτυχώς.
Το βιβλίο προσφορών της τράπεζας Πειραιώς πιθανότατα θα παραταθεί λίγες ημέρες ακόμη με στόχο να κλείσει αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου.

Προφανώς η συγκυρία είναι δύσκολη και το μεγάλο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης που έφθασε στα 4,66 δισεκ. μετά τις αναθεωρήσεις αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο.Η Πειραιώς χρειάζεται να συγκεντρώσει 1,34 δισεκ. νέα ιδιωτικά κεφάλαια ενώ περίπου 600 εκατ προέρχονται από το LME δηλαδή συνολικά το αναθεωρημένο βασικό σενάριο είναι 2 δισεκ.Επενδυτές υπάρχουν που εξετάζουν την συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς αλλά πολλοί εξ αυτών θέτουν τον όρο της οριστικής συμφωνίας Ελλάδος – δανειστών.

Είναι αληθές ότι οι άλλες τράπεζες κλείνουν το βιβλίο προσφορών επιτυχώς ενώ η Πειραιώς αντιμετωπίζει δυσκολίες. Όμως έχοντας συγκεντρώσει 800 εκατ ευρώ περίπου έως τώρα τις απομένουν περίπου άλλα 500 εκατ  για να φθάσει στα 1,34 δισεκ. στόχος που είναι επιτεύξιμος. Η Πειραιώς πρέπει να πετύχει να καλύψει το βασικό σενάριο και με ρεαλιστικούς όρους δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017