Πιέσεις και σήμερα στις τράπεζες έως -9%, οι ξένοι πουλάνε - Ήπιες πτωτικές τάσεις στον FTSE 25 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πιέσεις και σήμερα στις τράπεζες έως -9%, οι ξένοι πουλάνε – Ήπιες πτωτικές τάσεις στον FTSE 25

11.11.2015 13:00
Πιέσεις και σήμερα στις τράπεζες έως -9%, οι ξένοι πουλάνε – Ήπιες πτωτικές τάσεις στον FTSE 25 πλην τραπεζών
http://bankingnews.gr/
Νέα τραπεζική πτώση έως -9% σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο βομβαρδίζεται από τα βιβλία προσφορών των τραπεζών αλλά και τις πωλήσεις των ξένων που εκβιάζουν για χαμηλές τιμές και ακραία discount.

Ωστόσο επειδή επίκεινται θετικά νέα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος με τους δανειστές οι ΑΜΚ  θα πετύχουν όλες…. όμως προσοχή θα έρθει νέα ισχυρή πτώση στο χρηματιστήριο…με την εισαγωγή των νέων μετοχών.
Όσον αφορά τα βιβλία προσφορών σε εξέλιξη βρίσκεται της Πειραιώς που κλείνει στις 13 Νοεμβρίου. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Alpha bank και κλείνει στις 16 Νοεμβρίου.
Ανοίγει σήμερα 11 ή αύριο 12 Νοεμβρίου το βιβλίο προσφορών της Eurobank και της Εθνικής στις 13 ή το αργότερο έως τις 16-17 Νοεμβρίου.Οι πιέσεις που ασκούνται στις τράπεζες είναι εύλογες οι ξένοι επενδυτές εκβιάζουν χαμηλές τιμές ή πουλάνε στην spot αγορά για να αγοράσουν φθηνότερα τα βιβλία προσφορών.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο  κινείται πτωτικά με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται  στις 665 μονάδες με πτώση -0,87% έχοντας  υψηλό στις 675,22 μονάδες.
Βραχυχρόνια οι 655 μονάδες ως στήριξη είναι κρίσιμες για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο και ο όγκος σήμερα είναι μέτριος παρ΄ ότι οι τράπεζες διακινούν το 90% του όγκου της αγοράς λόγω της υπερπληθώρας μετοχών (37 δισεκ. μετοχές) σε απαξιωμένες τιμές.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 13 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 115 εκατ. τεμάχια, με τα 105 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 2 εκατ. στα warrants.Trading και πωλήσεις Bank of America, Citigroup, CVGX – Οι ξένοι πιέζουν για χαμηλές τιμές στα βιβλία προσφορών Οι αυξήσεις κεφαλαίου, τα βιβλία προσφορών,  τα πολύ χαμηλά discount επιδρούν στην αγορά και στην επενδυτικές συμπεριφορές των ξένων.
Οι ξένοι πουλάνε για να μπορούν πελάτες τους να συμμετάσχουν στις ΑΜΚ των τραπεζών σε χαμηλότερες τιμές ή εκβιάζουν με τις πωλήσεις τους πολύ χαμηλές τιμές.
Σήμερα στην Eurobank η CVGX 1,8 εκατ. μετοχές η Citigroup 1,7 εκατ μετοχές και η HSBC 1 εκατ.
Στην Alpha Βank η Bank of America 6 εκατ η CVGX 1 εκατ η HSBC 300 χιλ. μετοχές.
Στην Πειραιώς η Barclays 3 εκατ η Citigroup 2 εκατ η HSBC 1 εκατ η UBS 700 χιλ. μετοχές.
Στην Εθνική η Bank of America Merrill Lynch 700 χιλ η CVGX  100 χιλ. η Citigroup 80 χιλ.
Στο ADR της Εθνικής στις 10 Νοεμβρίου η KCG διακίνησε 4,5  εκατ. τεμάχια η INCA 1,6 εκατ.
To ADR της Εθνικής χθες 10/11 έκλεισε  στα 0,575 δολάρια ή 0,535 ευρώ καταγράφοντας πτώση -6,47% και διαπραγματεύεται πλέον  με  premium +11% από την τιμή (0,476 ευρώ) που βρίσκεται τώρα η μετοχή της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017