Πέρυσι το καλοκαίρι,Deutsche Bank: Αύξηση τιμών-στόχου - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πέρυσι το καλοκαίρι,Deutsche Bank: Αύξηση τιμών-στόχου

14.11.2015 00:10
  • DEUTSCHE BANK: Αύξηση τιμών-στόχου

Θετική ως προς τις προοπτικές κερδοφορίας του ελληνικού τραπεζικού κλάδου εμφανίζεται η Deutsche Bank σε έκθεση για τις εγχώριες τράπεζες αναβαθμίζοντας τιμές-στόχους και συστάσεις για τις βασικές συστημικές τράπεζες. Προβλέπει πως η αναμενόμενη ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και η επιστροφή των καταθέσεων θα μειώσει τα κόστη δανεισμού για τις τράπεζες. Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους των τραπεζών θα τρέξουν με ρυθμό 11% ανά έτος.

Η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank, ενώ ξεκινά την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς. Για την Εθνική θέτει νέα τιμή τα 4,0 ευρώ, από 3,05 πριν και αναβαθμίζει τη σύσταση σε buy. Αναφέρει ότι είναι η προτιμώμενη επιλογή της και διαθέτει υψηλά περιθώρια ανόδου, αλλά πιο αδύναμη κεφαλαιακή βάση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Για την Alpha η νέα τιμή-στόχος τίθεται στο 0,90 ευρώ με σύσταση buy. Η Deutsche Bank προβλέπει ότι η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015 και έως το 2018 τα κέρδη θα αυξάνονται με ρυθμό 46% ανά έτος.

H Deutsche Bank θέτει τιμή-στόχο τα 2,4 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση Buy. Τονίζει ότι η τράπεζα θα επωφεληθεί περισσότερο από την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας καθώς είχε ενεργότερη συμμετοχή στις συγχωνεύσεις, ενώ διαθέτει υψηλότερο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων. Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η κερδοφορία θα διαμορφωθεί στα 314 εκατ. Ο γερμανικός οίκος προσθέτει ακόμη ότι η Ελλάδα φαίνεται να ανακτά πλήρως τη θέση της στον πυρήνα της Ευρώπης και εκτιμά ότι η οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 0,6% φέτος.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017