Περιορίζεται η πτώση στο ΧΑ -0,45% στις 669 μον. - στο +4% η Eurobank - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Περιορίζεται η πτώση στο ΧΑ -0,45% στις 669 μον. – στο +4% η Eurobank –

11.11.2015 15:18
Μετριάζονται οι απώλειες στις τράπεζες, ενώ η Eurobank έχει περάσει σε θετικό πρόσημο καθώς οι επενδυτές αποτιμούν αφενός τις πληροφορίες ότι θα καλυφθούν και τα 4 βιβλία προσφορών αφετέρου επίκεινται θετικά νέα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος με τους δανειστές, οπότε θα μπορούσε να υπάρξει κάποιας μορφής χρηματιστηριακή αναλαμπή.
Όσον αφορά τα βιβλία προσφορών σε εξέλιξη βρίσκεται της Πειραιώς που κλείνει στις 13 Νοεμβρίου.
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Alpha bank και κλείνει στις 16 Νοεμβρίου.
Ανοίγει σήμερα 11 ή αύριο 12 Νοεμβρίου το βιβλίο προσφορών της Eurobank και της Εθνικής στις 13 ή το αργότερο έως τις 16-17 Νοεμβρίου.
Οι πιέσεις που ασκούνται στις τράπεζες είναι εύλογες αφού οι ξένοι επενδυτές εκβιάζουν για χαμηλές τιμές ή πουλάνε στην spot αγορά για να αγοράσουν φθηνότερα στα βιβλία προσφορών.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται  στις 669 μονάδες με πτώση -0,45% έχοντας  υψηλό στις 675,22 μονάδες.
Βραχυχρόνια οι 655 μονάδες ως στήριξη είναι κρίσιμες για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο και ο όγκος σήμερα είναι μέτριος παρ΄ ότι οι τράπεζες διακινούν το 90% του όγκου της αγοράς λόγω της υπερπληθώρας μετοχών (37 δισεκ. μετοχές) σε απαξιωμένες τιμές.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22,8 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 201,5 εκατ. τεμάχια, με τα 167 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 7 εκατ. στα warrants. Boηθούν και τα πακέτα που σήμερα ανέρχονται σε 3,25 εκατ. ευρώ
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017