Πεντάστερο το Volvo XC90 | Mikrometoxos.gr

Πεντάστερο το Volvo XC90

20.09.2015 00:19

 

Το νέο Volvo XC90 πέτυχε την απόλυτη επίδοση στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

http://www.newsauto.gr/pentastero-to-volvo-xc90/

 

Το ολοκαίνουριο 5/7θέσιο σουηδικό SUV έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που σημειώνει την απόλυτη επίδοση (100%) στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή – όπως είναι ευρέως πιο γνωστά – αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού.

Παράλληλα, πήρε 5 αστέρια στις τέσσερις υποκατηγορίες (προστασία ενήλικων επιβατών, προστασία παιδιών επιβατών, προστασία πεζών και επικουρικά συστήματα ασφάλειας) στις οποίες από το 2009 ο Euro NCAP αξιολογεί τα νέα μοντέλα.

Αναλυτικότερα, το XC90 έλαβε βαθμολογία 97% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών επιβατών, 72% στην προστασία πεζών και 100% στα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, στα οποία υπάγεται το City Safety, το σχετικό σύστημα της Volvo.

xc90-city-safety-dark640

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων μοντέλων της σουηδικής μάρκας τα τελευταία πέντε χρόνια (S60, V60, V60 Cross Country, V40, V40 Cross Country, XC60 και XC90) το οποίο αφόρα σε αυτόνομη πέδηση για αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα σε συγκεκριμένο εύρος ταχυτήτων.

Αν και στο νέο XC90 πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει ο περιορισμός μέχει τα 50 km/h αλλά το City Safety λειτουργεί σε όλο το εύρος ταχυτήτων. Παράλληλα –και πάλι μόνο για το νέο SUV της μάρκας- περιλαμβάνει και ανίχνευση πεζών και ποδηλατών με αυτόματη πέδηση, με λειτουργία σε κάθε συνθήκη φωτισμού, ακόμα και το βράδυ.

xc90_safety_A640

Όπως εύλογα τονίζουν οι Σουηδοί στη σχετική ανακοίνωσή τους, τα παραπάνω συστήματα ασφαλείας, ακόμα δεν έχουν συμπεριληφθεί καν ως κριτήριο αξιολόγησης στις δοκιμές του Euro NCAP!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017