Παρατηρήσεις και επισημάνσεις χρήσης 2015 για ΟΤΕ και ΕΛΠΕ | Mikrometoxos.gr

Παρατηρήσεις και επισημάνσεις χρήσης 2015 για ΟΤΕ και ΕΛΠΕ

10.03.2016 22:13

ΟΤΕ:

.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές έφθασαν τα 500 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός ως προς τα λειτουργικά κέρδη είναι πλέον στο 0,60.

.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ αρχίζει να ξανακοιτάζει προς ο μέτωπο των νέων επενδύσεων πιθανόν και εξαγορών καθώς η διοίκηση έχει δώσει σαν επιθυμητό όριο το λόγο Καθαρού Δανεισμού /EBITDA 0,8x – 0,9xφορές.

.

Στα υπόψη για την μετοχή και η μεταφορά του 10% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενέργεια που αποτελεί και προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

οτε2

Το μέρισμα που θα μοιραστεί είναι 10 σεντς ανά μετοχή και οι δικαιούχοι θα είναι όσοι είναι μέτοχοι του ΟΤΕ μέχρι την λήξη της συνεδρίασης της 28ης Ιουνίου.

.

Σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρίες τηλεπικοινωνιών ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με έκπτωση 30% με βάση τον δείκτη EV/EBITDA ενώ το ΡΕ για την χρήση του 2016 εκτιμάται σε 11 φορές

.

Ελληνικά Πετρέλαια: Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από την αποτίμηση των αποθεμάτων η οποία χάλασε μια μοναδική χρονιά.

.

Συγκεκριμένα οι διαφορές αποτίμησης στο τέταρτο τρίμηνο έφθασαν τα 164 εκατ. ευρώ αφού το αργό πετρέλαιο από το τρίτο τρίμηνο έχασε σχεδόν 15 δολάρια ανά βαρέλι στο τέλος του τέταρτου τριμήνου.

.elpe2

Συνολικά η χρονιά επιβαρύνθηκε με 314 εκατ. ευρώ και αν σε αυτά συνυπολογισθούν οι απώλειες που καταγράφηκαν το 2014 η αθροιστική ζημιά για ΕΛΠΕ ανέρχεται σε 798 εκατ. ευρώ.

.

Αυτά είναι τα άσχημα νέα σε μια χρονιά που σε προσαρμοσμένη βάση κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ σε ότι αφορά τα λειτουργικά αποτελέσματα (758 εκατ. ευρώ, +82%) και η προσαρμοσμένη καθαρή κερδοφορία σε 268 εκατ. ευρώ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017