Παραίτηση Σπίρτζη ζητά η ΝΔ για τις δηλώσεις του για το Ελληνικό

Η  Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί με διαφορετικές διαδικασίες  και ότι το τίμημα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός»

«Ο κ. Σπίρτζης “πονάει” για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους»,επισημαίνει η ΝΔ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χ.ΣΠΙΡΤΖΗ

«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και με άλλες διαδικασίες, όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ», επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ενώ τόνισε ότι το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα, πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή».

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση βρήκε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα και συγκεκριμένες προβλέψεις, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού».

Περιγράφοντας τις βελτιώσεις, ανέφερε πως «κάποια δισ. ευρώ που θα βάρυναν τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος για βασικές υποδομές, τώρα θα βαρύνουν τον επενδυτή».

Ερωτηθείς εάν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό, ο κ. Σπίρτζης απάντηση ότι «και βέβαια είναι χαμηλό», συμπληρώνοντας ότι το τίμημα έπρεπε να είναι τρία δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, είπε ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν πιστεύουμε, υπάρχουν και πράγματα που πιστεύουμε» και συμπλήρωσε:

«Για αυτά που δεν πιστεύουμε, τα κάνουμε με βαριά καρδιά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε συνεχώς τους όρους προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για να γίνει η οριστική αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Από εκεί και πέρα αυτό είναι το εθνικό καθήκον που έχουμε, θα έχει και η χώρα το δικαίωμα να ασκήσει τις πολιτικές που η κυβέρνηση που θα υπάρχει τότε, θα μπορεί να ασκήσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους».