Παρέμβαση με φόντο τη διαπραγμάτευση ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών για το ασφαλιστικό πραγματοποιεί η συντακτική ομάδα του Bloomberg | Mikrometoxos.gr

Παρέμβαση με φόντο τη διαπραγμάτευση ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών για το ασφαλιστικό πραγματοποιεί η συντακτική ομάδα του Bloomberg

02.02.2016 19:22
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, καμία πλευρά δεν πρέπει να επιτρέψει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού να απειλήσει το ευρώ. «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά κατά τη διάρκεια του 2015 τα προβλήματά της ήταν αρκετά μεγάλα για να απειλήσουν την επιβίωση του ευρωσυστήματος», αναφέρει το δημοσίευμα. 
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απαιτούνται από τους πιστωτές ως αντάλλαγμα για περαιτέρω βοήθεια.
«Καμία πλευρά δεν πρέπει να επιτρέψει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού να θέσει και πάλι σε κίνδυνο το ευρώ», σημειώνει το editorial του Bloomberg.
Όπως σημειώνεται, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη εντατική και η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η κατάσταση βελτιώνεται. Το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί μόλις κατά 0,7% το 2016, και το 2017 ενδέχεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,9%, ενώ η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας αναβαθμίστηκε από την Standard & Poor’s.
Bloomberg View.
Ωστόσο, σημειώνει το Bloomberg View, η πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμη μετά τη διάσπαση. Σύμφωνα με τους συντάκτες, για να αποφευχθεί μια επανάληψη του ελληνικού “δράματος”, απαιτείται μια διπλή επιτυχία. Η σταθερή δέσμευση από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Το Bloomberg χαρακτηρίζει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τη Βουλή να ψηφίσει το ασφαλιστικό, ως την πραγματική δοκιμασία προς αυτή την κατεύθυνση. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, μια νέα πολιτική κρίση δεν είναι απλώς δυνατή, αλλά και πιθανή, προειδοποιεί το Bloomberg.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017