Παρέμβαση Δημήτρη Παπαδημούλη: Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν την αστάθεια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παρέμβαση Δημήτρη Παπαδημούλη: Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν την αστάθεια

26.04.2016 13:19

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει ότι το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν την αστάθεια.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι “οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2019. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν την αστάθεια. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες, αντιλαμβάνεται ότι νέες εκλογές δεν θα αφορούσαν μόνο την Ελλάδα, αλλά θα έχουν ως αποτέλεσμα ολόκληρη την αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης. Και η παρούσα συγκυρία έχει πολλά άλλα προβλήματα, όπως την κρίση των προσφύγων, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος ή ένας εμπρηστής θα έπαιζε στην παρούσα κατάσταση με τη φωτιά”, επισημαίνοντας παράλληλα πως η προσφυγική κρίση έχει φέρει πιο κοντά την Αθήνα και το Βερολίνο.

“Οι συνομιλίες για τα νέα μέτρα λιτότητας παραπαίουν. Μήπως τώρα επαναλαμβάνεται το δράμα του 2015 περί Grexit;”, διερωτάται το γερμανικό περιοδικό με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να τονίζει ότι “κανείς δεν θέλει να βιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού”. Ακόμη δηλώνει “πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει την αξιολόγησή της για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης εντός των προσεχών εβδομάδων.

“Το ΔΝΤ απαιτεί τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έδωσε την δική του μάχη… Βλέπετε μια λύση;, τον ρωτά ο δημοσιογράφος του Spiegel.

“Δεν ήταν δική μας ιδέα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, μερικοί από τους Ευρωπαίους εταίρους μας επιμένουν. Ονειρεύομαι την ημέρα που η Ε.Ε. θα αποφασίσει τελικά να λύσει τα προβλήματα τους χωρίς εξωτερική βοήθεια”, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017