Παρά την κυβερνητική υποχώρηση πήραν το συγχωροχάρτι για τις offshore!!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παρά την κυβερνητική υποχώρηση πήραν το συγχωροχάρτι για τις offshore!!!

01.06.2016 03:01
Το συγχωροχάρτι σε βουλευτές και υπουργούς που συμμετέχουν σε offshore εταιρείες δεν αίρεται από το γεγονός ότι μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση υποχρεώνεται να πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση.Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, η κυβερνητική ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον για μία ημέρα και κατ΄ αυτό τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα την γλυτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοια “πάρε δώσε”.

Σημειώνεται ότι ο Χάρης Καστανίδης είχε εισηγηθεί, ως υπουργός Δικαιοσύνης, τον αρχικό νόμο περί απαγόρευσης συμμετοχής πολιτικών σε offshore εταιρείες το 2010.

«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.

Ο Χάρης Καστανίδης, ήταν ο εμπνευστής του ν. 3849 που ψηφίστηκε το 2010 με ευρεία πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος αυτός, απαγόρευε καθολικά την συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε offshore. Προέβλεπε μάλιστα – εκτός των χρηματικών ποινών – και πολιτική επίπτωση, την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα του όποιου παραβάτη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νόμος είχε ενεργοποιηθεί δύο φορές:

Μια με τον υφυπουργό Γ. Βερνίκο που υποχρεώθηκε σε παραίτηση και μία πιο πρόσφατα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη, ο οποίος στη συνέχεια δεν περιλήφθηκε στις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017