Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους: Σήμερα ο Β.Σιούτης της Guardian - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους: Σήμερα ο Β.Σιούτης της Guardian

11.02.2016 20:46

“Όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, για το Ελληνικό Χρηματιστήριο σήμερα, που καταγράφει νέα πολυετή χαμηλά και τιμές που πρέπει να ανατρέξουμε στο 1989 για να δούμε για τον Γενικό Δείκτη”, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Τα ρεκόρ σε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις τα τελευταία χρόνια είναι μία φορά δέκα και μία φορά εννέα το 2014 και έντεκα συνεχόμενες πτωτικές το 2011.

Πριν δύο μήνες μιλούσαμε για την ολική καταστροφή των παλαιών μετόχων των Τραπεζών αλλά σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια νέα καταστροφή και για τους νέους μετόχους των Τραπεζών, αφού οι απώλειες από τις τιμές των αυξήσεων υπερβαίνουν και το 70% (!)

Παράλληλα έχουμε και το σπάσιμο των στηρίξεων και για κάποιες από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE Large Cap που έχουν επιδεινώσει την τεχνική τους εικόνα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ΕΛΠΕ που καταγράφουν πια νέο ιστορικό χαμηλό (!)

Το Προσφυγικό, η Αξιολόγηση, το Ασφαλιστικό και οι κινητοποιήσεις είναι τα βασικά θέματα που αναζητούν άμεσα λύση και το θολό τοπίο και η έλλειψη θετικών εξελίξεων στα ζητήματα αυτά έχουν αυξήσει το κίνδυνο Χώρας με αποτέλεσμα την εκδήλωση ρευστοποιήσεων για την μείωση του ρίσκου ακόμη και σε τιμές που καταγράφονται σημαντικές ζημιές.

Το πολιτικό προσωπικό της Χώρας, για μια ακόμη φορά φαίνεται κατώτερο των περιστάσεων και σαν να μην έχει διδαχθεί από την κρίση του Καλοκαιριού που πέρασε. Η επιδείνωση του κλίματος στις Διεθνείς Αγορές και οι προβληματισμοί που ακούγονται για το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα, δρουν προσθετικά στο ήδη διαμορφωμένο προβληματικό εσωτερικό περιβάλλον.

Η πρόοδος στις συζητήσεις για την αξιολόγηση, η έγκαιρη επιστροφή των Θεσμών και το κλείσιμο της συζήτησης για την απομόνωση της Χώρας, είναι βασική προϋπόθεση για το σταμάτημα της κατρακύλας και ουσιαστικής αντίδρασης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και όχι απλώς για μια τεχνική αντίδραση που αναγκαστικά θα συμβεί στις επόμενες συνεδριάσεις, λόγω της υπερπουλημένης κατάστασης που έχει βρεθεί η Αγορά.

Το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό για να δούμε σε πιο σημείο και αν υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στις δύο Πλευρές.
“Σε αυτό το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό οι επενδυτές πρέπει να διατηρούν ή να δημιουργούν ρευστότητα, να είναι επιφυλακτικοί στις τεχνικές αντιδράσεις που συχνά τους εγκλωβίζουν και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Οι τιμές που διαμορφώνονται είναι ελκυστικές, αλλά πιο σημαντικό, βραχυπρόθεσμα, είναι να κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα για να υπάρξει φώς στο επενδυτικό τοπίο”, τονίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017