Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους- Σήμερα ο κ. Β.Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους- Σήμερα ο κ. Β.Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

10.06.2016 00:18
ΓΡΑΦΕΙ ο Βαγγέλης Σιούτης
Συμπληρώνουμε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με τον Γενικό Δείκτη να κινείται γύρω από το επίπεδο των 650 μονάδων…
Μετά από τους τρεις συνεχόμενους ανοδικούς μήνες που οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη 230 μονάδες πάνω από τα χαμηλά, η συσσώρευση αυτή λαμβάνει μέρος στα υψηλά της περιόδου και πάνω από σημαντικές αντιστάσεις όπως είναι ο απλός και εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών.
Στα θετικά αυτής της συσσώρευσης ο χαμηλός τζίρος, ενώ οι όποιες ρευστοποιήσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών απορροφούνται εύκολα χωρίς διάσπαση στηρίξεων. Σπάσιμο αυτής της συσσώρευσης που τα όρια της καθορίζονται από τις 630 και 660 μονάδες, θα δώσει σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της διάσπασης.
Η αναμονή της Αγοράς είναι δικαιολογημένη καθώς σημαντικές εξελίξεις θα δώσουν τον τόνο τον τρέχοντα μήνα. Οι αποφάσεις της Fed στις 15/6 θα καθορίσουν την πορεία των Διεθνών Αγορών, ενώ όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα της Μ Βρετανίας (23/6) η νευρικότητα θα γίνεται πιο έντονη.
Ο κίνδυνος ενός “Brexit” δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί από τις Αγορές και όσο πλησιάζουμε στην ημέρα διεξαγωγής οι Αγορές θα επικεντρωθούν σ’ αυτό. Στις 24/6 περιμένουμε την αξιολόγηση της Moody’s για την Ελληνική Οικονομία ενώ νωρίτερα στις 16/6 έχουμε Eurogroup.
Η πορεία της Αγοράς ως σήμερα δείχνει να έχει προεξοφλήσει την εκταμίευση της δόσης, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για τον χρόνο επαναφοράς του “waiver” και συμμετοχής των Ελληνικών ομολόγων στο “QE”. Η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί και η επίπτωση τους στην οικονομία θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, ενώ η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την συνέχεια.
Όταν η Αγορά ξεπεράσει τον σκόπελο της αβεβαιότητας που δημιουργεί το Βρετανικό δημοψήφισμα, ο δρόμος για πάνω από τις 700 μονάδες φαντάζει εφικτός. Στα θετικά των τελευταίων συνεδριάσεων η διάχυση του ενδιαφέροντος σε περισσότερες μετοχές, καθώς όταν σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και υπάρξει ένα έστω βραχυχρόνιο περιβάλλον σταθερότητας, η ανακάλυψη “κρυμμένων αξιών” στο Χρηματιστήριο είναι αυτονόητη.
“Σε αντίθετη περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αρνητικό και είναι λογικό η αναταραχή στις Αγορές να επηρεάσει και την Ελληνική, που θα αναζητήσει στηρίξεις στις 610 και 580 μονάδες.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017