Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους (Σήμερα ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ)

Απόλυτα συγκρατημένη στάση συστήνουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους επαγγελματίες και μεταξύ αυτών και ο Λουκάς Παπαϊωάννου (Head Corporate Officer και Μέλος Δ.Σ. Fast Finance ΑΕΠΕΥ), που μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Άλλος ένας χρηματιστηριακός μήνας που προσομοιάζει με κατάβαση ‘rafting σε ορμητικό ποταμό’, χωρίς ‘τιμονιέρη’ και με τις δυσκολίες να αυξάνουν όσο προχωρά στο ‘φαράγγι’ του Μαρτίου. Υπενθυμίζουμε ότι στατιστικά ο Μάρτιος, αν και ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, έχει αρνητικό παρελθόν, στην Ελληνική αλλά & τις Διεθνείς Αγορές.

Παρά την “αναλαμπή” που παρουσίασε η Αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης. Η συνεχής πρόσθεση νέων προβλημάτων και η μεγέθυνση, ή η στασιμότητα των παλαιών, δεν μειώνουν την ανησυχία των επενδυτών, αντιθέτως δίνουν την αίσθηση ότι ‘ο Ασκός του Αιόλου’ τώρα ανοίγει.

Ως προς την εξέλιξη των εταιρικών μεγεθών, αρκετές εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα 4ου τριμήνου, παρουσίασαν ανθεκτικότητα στο αρνητικό περιβάλλον. Όμως αναμένουμε και τα αποτελέσματα των Τραπεζών για να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Θα πρέπει οι επενδυτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, λειτουργώντας με σαφή “Stop Loss” αν ακολουθούν τις βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις”.

Τεχνικά και μετά τα δεδομένα που δημιούργησε η σημερινή συνεδρίαση, με βάση τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, οι επόμενες αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη, οριοθετούνται στις 525 – 530 μονάδες. Τυχόν ανοδική διάσπαση του δίνει στόχους την περιοχή των 565 μονάδων. Αντίθετα αν το ψυχολογικό επίπεδο στήριξης των 500 μονάδων. δεν διατηρηθεί οι επόμενοι στόχοι εντοπίζονται στα επίπεδα των 490 – 470 μονάδες. αποτελώντας κοντινό “stop loss”. Η παραβίαση των 470 μονάδων. δίνει στόχους τα προηγούμενα χαμηλά της Αγοράς στις 440 & 420 μονάδες.

* ,