Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους (σήμερα ο Ηλίας Ζαχαράκης της FFS) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παράγοντες της αγοράς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους (σήμερα ο Ηλίας Ζαχαράκης της FFS)

23.02.2016 09:05

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και όλα δείχνουν ότι θα τραβήξουν τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα” εκτιμάο Ηλίας Ζαχαράκης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αύξηση φόρων, μιας τακτικής που έχουμε συνηθίσει σαν λύση στα δύσκολα, αν και δεν νομίζουμε πως είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς μείωση κόστους.

Είναι δεδομένο πως όσο και αν αυξηθούν οι φόροι, δεν μπορούν να φέρουν επιπλέον έσοδα, ενώ πιο σίγουρη δείχνει η αύξηση στα ληξιπρόθεσμα και στης φοροδιαφυγή.

Το Προσφυγικό συνεχίζει και προβληματίζει, χωρίς να έχει βρεθεί ουσιαστική λύση, ενώ όλα δείχνουν πως πήραμε μία παράταση μερικών ημερών σε σχέση με το κλείσιμο των συνόρων.

zaxarakis-150

Το GDP συνεχίζει την πτωτική του πορεία, ανοίγοντας σημαντική “τρύπα” ενώ το θετικό είναι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που έκλεισε θετικά λόγω των CC.

Η Moody΄s αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων Ελληνικών Τραπεζών σε “Ca” από “C” λόγω την ολοκλήρωσης των ΑΜΚ.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε ανάγκη να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα την αξιολόγηση, μιας και κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ήδη διαλυμένη Ελληνική Οικονομία. Κλείνοντας τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, θα δούμε άμεση αλλαγή στην ψυχολογία και παράλληλα στην πραγματική Οικονομία, μιας και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αλλάξει άρδην το κλίμα για λόγους που έχουμε αναφέρει επανειλημμένως.

“Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ μην ξεχνάμε πως εκτός από το Ασφαλιστικό εκκρεμεί και το πολύ σημαντικό θέμα των “κόκκινων” δανείων” επισημαίνει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017