Παππάς: Χάρη στους χειρισμούς μας η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παππάς: Χάρη στους χειρισμούς μας η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων

16.06.2016 03:59

«Όποιος πιστεύει ότι θα έφερνε καλύτερη συμφωνία, να βγει και να το πει»

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η διαπλοκή ήταν «ο τρόπος ανάπτυξης της Ελλάδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες». «Ο καθένας από αυτούς επικάθεται σε ένα κλάδο της οικονομίας, το θεωρούν αδιανόητο να μπουν καινούργιοι παίκτες”
Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει «μία πατρίδα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε», εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καλώντας «όποιον πιστεύει ότι θα έφερνε καλύτερη συμφωνία, να βγει και να το πει».

«Οι αριστεροί να αντεπιτεθούν πολιτικά και ταυτόχρονα να είναι αυστηροί με την κυβέρνηση που στηρίζουν» είπε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Θησείο, ενώ υπογράμμισε ότι η διαπλοκή ήταν «ο τρόπος ανάπτυξης της Ελλάδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η οικονομία σταθεροποιείται, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «δίκαιη ανάπτυξη με αναδιανομή, συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση της απασχόλησης».

Σημείωσε ότι το έτος 2015 η χώρα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η πορεία της χώρας και η μάχη που δίνει η κυβέρνηση, θα μείνει ορφανή αν δεν υπάρξει αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη».

«Αυτό που καταφέραμε με το χρέος μας, πρέπει να το καταφέρουν και οι άλλες χώρες, αλίμονο αν μια μεγάλη χώρα πέσει στην περιδίνηση της κρίσης χρέους, η λύση για το χρέος πρέπει να είναι ευρωπαϊκή» τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι λόγω των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στην διαχείριση της κρίσης και του Προσφυγικού, η Ελλάδα έχει κερδίσει το κύρος και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων της.

«Για τους αντιπάλους μας, η Ε.Ε. είναι “ο καθένας την αυλή του, κι αν η αυλή του γείτονα είναι λίγο βρώμικη, φωνάζουμε κάποιον απέξω να την τακτοποιήσει”, το ΔΝΤ δηλαδή» είπε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «η τακτική της Γερμανίας ήταν “συζητείστε με τους θεσμούς”».

Σε ότι αφορά το Brexit, ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία, επισημαίνοντας πως «το απαισιόδοξο είναι ότι η Ε.Ε. δεν έχει κερδίσει κανένα δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς για τα εργασιακά, είπε ότι «πρόκειται για κορυφαία πολιτική μάχη». «Το ΔΝΤ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίληψης ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σημαίνει και ανάπτυξη, ωστόσο το κλίμα αρχίζει και αλλάζει καθώς υπάρχει μελέτη εντός του ΔΝΤ που θέτει υπό αμφισβήτηση την αντίληψη αυτή. Θα αναζητήσουμε συμμαχίες, καθώς η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι βασικό συστατικό για την δίκαιη ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η διαπλοκή ήταν «ο τρόπος ανάπτυξης της Ελλάδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες». «Ο καθένας από αυτούς επικάθεται σε ένα κλάδο της οικονομίας, το θεωρούν αδιανόητο να μπουν καινούργιοι παίκτες”, ανέφερε, θέτοντας στην συνέχεια το ρητορικό ερώτημα “θα μπορούσαν να περάσουν τα δύο πρώτα μνημόνια χωρίς τα ‘νταούλια’ των ΜΜΕ;».

«Εμείς απλώς ‘ανοίγουμε την αγορά’, μπορεί αυτό να μην είναι πολύ εύηχο για αριστερούς, αλλά κάνουμε κάτι απλό: Δημοπρασία» είπε αναφερόμενος στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Τόνισε ότι τα τηλεοπτικά κανάλια πρέπει να είναι βιώσιμα, σημείωσε ότι το ύψος της διαφήμισης έχει πέσει από τα 600 εκ. ευρώ στα 200 εκ. ευρώ και συνυπολογίζοντας ότι ένα κανάλι για να είναι βιώσιμο απαιτεί περίπου 50 εκ. Ευρώ, συνεπάγεται ότι «δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής πως η αγορά ‘σηκώνει’ πάνω από τέσσερα κανάλια».

Ανέφερε ακόμα ότι «το κανάλι των καναλιών ‘σέρνεται’ επί μήνες, καθώς οι μέτοχοί του αρνούνται να βάλουν χρήματα μη πιστεύοντας ότι μπορεί να επιστρέψουν στην κερδοφορία”, ενώ σχετικά με τον πλουραλισμό έθεσε το ερώτημα «είδατε πλουραλισμό στο δημοψήφισμα; Τον πλουραλισμό τον διασφαλίζει η ΕΡΤ και το θέμα του πλουραλισμού συνιστά πρόκληση και για τους ιδιώτες».

Ανέφερε ότι από το 2011 και μετά δεν γινόταν είσπραξη του τέλους χρήσης συχνοτήτων, που ανέρχεται σε 2% επί του τζίρου. «Οι φόροι έχουν καταλογιστεί και εισπράττονται» πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την αδειοδότηση, έχουν συγκεντρωθεί ταυτόχρονα ‘καμιά 60αριά’ δικόγραφα, ενστάσεις κλπ, μήπως και ακυρωθεί ο διαγωνισμός, φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις ενστάσεις του».

«Ο διαγωνισμός θα γίνει χωρίς μοριοδότηση των υπαρχόντων σταθμών, θα δοθούν οι πανελλαδικές άδειες και μετά οι περιφερειακές” πρόσθεσε».
Επίσης σε ότι αφορά το Μητρώο των Online Media είπε ότι μέσω αυτού «ήδη χτυπιέται η δευτερεύουσα διαπλοκή». Σημείωσε ότι με το Μητρώο «δεν λύνονται όλα τα ζητήματα όπως τα εργασιακά των δημοσιογράφων».

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι το βασικό αφήγημα της αντιπολίτευσης είναι πως «το ‘όχι’ του δημοψηφίσματος, το μετατρέψαμε σε ‘ναι’» προσθέτοντας «αυτό είναι θεμελιώδες ψέμα. Όποιος παρακολουθήσει τις ομιλίες του κ. Τσίπρα εκείνη την περίοδο και στην τελευταία μεγάλη στην Αθήνα, είπε ότι ‘θέλω τό ‘όχι’ για να φέρω μια άλλη συμφωνία».

Είπε ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να σβήσει από την συλλογική μνήμη τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, «τις πρώτες μετά την συμφωνία» θέτοντας εν συνεχεία τα ερωτήματα: «4,5% πλεόνασμα γίνεται αντιληπτό τι σημαίνει; που θα έβρισκαν τα λεφτά; Όταν παλεύαμε για χαμηλότερα πλεονάσματα που ήταν; Είπαν τίποτα για την στάση των Ευρωπαίων να κλείσουν τις τράπεζες, όταν η κυβέρνηση ζητούσε ολιγοήμερη παράταση;».

«Εκβιάστηκε ο λαός και “δεν μάσησε”, και εγκαλείται η κυβέρνηση που ρώτησε τον λαό μετά την συμφωνία;» είπε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι «δεν τα καταφέραμε όλα, αυτό που κατάφερε ο Τσίπρας το έφερε ενώπιον του λαού».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017