Παππάς: Συγκλίνουν κυβέρνηση και δανειστές για φόρο εισοδήματος και δημοσιονομικό κενό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παππάς: Συγκλίνουν κυβέρνηση και δανειστές για φόρο εισοδήματος και δημοσιονομικό κενό

11.04.2016 15:23

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” τόνισε: “Η ελληνική πλευρά με τους δανειστές βρίσκεται σε σύγκλιση όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού” και εκτίμησε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις επισήμανε τα εμπόδια που εγείρουν στις διαπραγματεύσεις ακραίες απόψεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι στις τάξεις των δανειστών υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, με το ΔΝΤ να ακολουθεί ιδιαίτερα σκληρή στάση.

“Όλοι όμως, έχουν αντιληφθεί την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης και εκτιμώ ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα”, είπε ο κ. Παππάς. “Το ΔΝΤ κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ελληνική Οικονομία τώρα που εξετάζεται εκ νέου η συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο δεν αναδεικνύεται μόνο η αφερεγγυότητα του ΔΝΤ, αλλά και διαφορές πολιτικής οικονομίας”, εκτίμησε ο κ. Παππάς.

“Για την εξοικονόμηση των 2 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού, εμείς προτείνουμε μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η ΝΔ, όπως υποστήριξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή θα περιέκοπτε αυτά τα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη”.

“Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία με άγριες περικοπές συντάξεων, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς τις 100 δόσεις για διευκόλυνση των πολιτών και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Το ότι δεν είναι στο τραπέζι αυτά είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας”, υποστήριξε ο Υπουργός Επικρατείας.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

“Σήμερα δημοσιεύεται και η (τρίτη) τελευταία Υπουργική απόφαση, που “ξεκλειδώνει” την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και έπειτα ένας μήνας για την καταβολή των φακέλων. Προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις και προχωράμε στις άδειες για το ελεύθερο σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια”, ανακοίνωσε ο κ. Παππάς.

“Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με την μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη”, εκτίμησε. “Υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρίες μέτρησης, τα media – shop και το τηλεοπτικό δίκτυο”, κατέληξε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017