Παπακωνσταντίνου: Η δήλωση περί “Τιτανικού” δεν επηρέασε τα spreads

Mιλώντας στο mega, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε: «Προκαλώ οποιονδήποτε να πάει και να δει  την πορεία των spreads, την μία εβδομάδα, δύο, τρεις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις περί «Τιτανικού», τα spreads δεν κουνήθηκαν».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, , τόνισε ότι στο βιβλίο του αναφέρεται στην δήλωση, περί «Τιτανικού»: «Και μάλιστα, αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα γιατί έγινε μετά από ένα Eurogroup, όπου λέω διάφορα πράγματα όπου έγιναν, και λέω ότι αμέσως μετά από εκείνη την περίφημη δήλωση, την οποία ακόμα μερικοί με κυνηγάνε, θεωρώντας ότι έκανε πολύ κακό στη χώρα, τα spreads δεν κουνήθηκαν. Και προκαλώ οποιονδήποτε να πάει και να δει  την πορεία των spreads, την μία εβδομάδα, δύο τρεις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις, να καταλάβει».

«Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω, μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα. Εγώ αυτό το οποίο λέω στο βιβλίο για τη συγκεκριμένη δήλωση και για άλλα διάφορα «ψεκασμένα» που ακούστηκαν  κατά καιρούς, ότι θα μπορούσαμε να δανειστούμε από την αρχή, θα δει ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Ο χρόνος διδάσκει πράγματα», σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.