Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τη δήλωση-πρόθεση παραίτησης του Γιάννη Αλαφούζου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τη δήλωση παραίτησης του Γιάννη Αλαφούζου και το έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ – Ποιες οι πιθανότητες ανατροπής…

Με επίσημη τοποθέτησή του, αρκετή ώρα μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον θώκο των «πράσινων», συγκαλώντας παράλληλα και έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έφτασε το βράδυ του Σαββάτου (21/11) στην απόφαση να αποχωρήσει από την ΠΑΕ, αλλά η απογοήτευσή του ήταν έντονη μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού του ζήτησε να παραιτηθεί, αλλά και να διώξει τον Γιάννη Αναστασίου. Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» πήρε την απόφαση για την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού, ωστόσο, το… γυαλί είχε «σπάσει».

Αυτός ήταν και ο λόγος που τις τελευταίες μέρες είχε συνεχόμενες επαφές με τους οργανωμένους οπαδούς, όσον αφορά στην «εικόνα» που θα είχαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν και μόλις ηρέμησαν τα πράγματα, είχε επαφές με τους συνεργάτες του για πολύ ώρα, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για όσα προηγήθηκαν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να παραιτηθεί, ενώπιον του ΔΣ της ΠΑΕ, την Κυριακή (22/11). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη», η παραίτησή του δεν θα γίνει αποδεκτή από τα μέλη της διοίκησης, αλλά όλα θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού. Αν δηλαδή εμμείνει στην απόφασή του να αποχωρήσει. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση.

Ακόμα και στο ενδεχόμενο που ζητήσει να φύγει από την ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι πρόθυμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του προς την ομάδα και μόλις ολοκληρωθούν θα παραδώσει τις μετοχές του στον ερασιτέχνη. Αντίθετα, σε περίπτωση που μείνει, τότε σκέφτεται να πάρει δραστικά μέτρα