ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ – Δημοψήφισμα για τον ΦΠΑ 23%

Δημοψήφισμα για τον ΦΠΑ 23%

Το τελευταίο ποντιακό ανέκδοτο: Νίκος Φίλης.

♦ Με τιμές δανειστών κράτους υποδεχτήκαμε τον Μοσκοβισί και τον Σουλτς.

♦ Αυτό που πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι η επισημοκαταιγίδα και ότι έχουμε γίνει πόλος έλξης λαμπερών ονομάτων.

♦ Ο Σουλτς αύριο στη Μυτιλήνη. Θα επιθεωρήσει τις διασώσεις και τους πνιγμούς, θα δει την τραγική κατάσταση και θα πάει να υψώσει φράχτες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

♦ Παλιά τους επισήμους τους πηγαίναμε στην Ακρόπολη. Τώρα τους πηγαίνουμε στη Μυτιλήνη. Ο Σουλτς που θα ταξιδέψει εκεί δεν ξέρει το δράμα δραμάτων που διαδραματίζεται; Δεν έχει τηλεόραση στο γραφείο του ή στο σπίτι του;

♦ Θα ‘ναι μάλιστα απόψε στο «Ελ. Βενιζέλος» μαζί με τον Αβραμόπουλο να αποχαιρετήσει -σε σούπερ σόου- την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων που φεύγουν για το Λουξεμβούργο. Οσους απέμειναν δηλαδή, γιατί δεν έχουν πού να τους θάψουν στη Μυτιλήνη.

♦ Δεν μας φτάνανε οι ξένοι επίσημοι, μας φέρανε και από τα Μέθανα, που λέει κι η παροιμία. Για την άφιξη και εμφάνιση Σαμαρά ο λόγος:

• Η παρουσία του δεν έχει σχέση με τα εσωκομματικά, γιατί κόμμα Ν.Δ. έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πια.

• Εσκασε μύτη λοιπόν γιατί, ως ο πλέον γερμανόφιλος στην υφήλιο, τον βάζουν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ γκαουλάιτερ στην κυβέρνηση αντί τους αλησμόνητους Ράιχενμπαχ και Φούχτελ. Αλέξη, σου ‘φεξε!

♦ Το τελευταίο ποντιακό ανέκδοτο: Νίκος Φίλης.

♦ Το θέμα το έχουν σηκώσει πολύ οι τέσσερις της Νέας Δημοκρατίας για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους. Μετά από οποιαδήποτε ομιλία τους θα χορεύουν μάλιστα ποντιακά τραγούδια.

♦ Μια οι πενταροδεκάρες, μια οι Πόντιοι, ο Φίλης στέλνει την μπάλα στην εξέδρα και δεν θυμάται κανείς ούτε το ισοδύναμο ΦΠΑ 23%.

♦ Αναφέρω ως σημαντικό πρόβλημα το ισοδύναμο ΦΠΑ 23% ακόμη και έναντι του μνημονίου γιατί:

• Δύο κυβερνήσεις και 60 υπουργάδες ψάχνουν να βρουν το ισοδύναμο αυτό που κατατρώει όλη τη ζωτικότητα των κυβερνήσεων, τους κάνει κομμάτια και δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο.

• Αυτό έχει κάνει τα νεύρα τσατάλια σε όλους στην κυβέρνηση, αλλιώς θα πετούσαν (ωραία δικαιολογία τους βρήκα!).

♦ Νομίζαμε ότι με τα συνολικά 11 ισοδύναμα αντί του ενός βρέθηκε λύση, αλλά αποδείχτηκε ανεφάρμοστη. Η συναρμολόγηση 11 ισοδυνάμων αποδείχτηκε αδύνατη, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τα ΙΚΕΑ ακόμα.

♦ Γι’ αυτό, άλλα θα είναι τελικά τα ισοδύναμα. Οι νέες είσοδοι είναι το ΚΙΝΟ, το κινίνο και τα γκουρμέ κρέατα, όπως ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, τίγρεις, ελέφαντες κ.λπ. Πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα μας κόψει και την καμηλοπάρδαλη, δηλαδή;

♦ Στο μάτι είναι κυρίως το μοσχαρίσιο. Ομως κλοτσάνε άγρια κι οι Γάλλοι γιατί το 75% το εισάγουμε απ’ αυτούς. Οταν το είπε απέξω απέξω χθες ο Τσίπρας στον Μοσκοβισί, αυτός έγινε Μοσχαροβισί από την οργή.

♦ Αρα ξαναγυρίζουμε στην αρχική πρόταση Τσίπρα που υιοθετώ κι εγώ. Πάμε για 23% στην εκπαίδευση – εξαιρούνται τα φροντιστήρια αγγλικών.

♦ Αν δεν γίνει κι αυτό, ο Αλέξης να κάνει αυτό που σκέφτεται. Κάλπες για δημοψήφισμα. Πάει ενάμισης μήνας που έχει να γίνει αυτό το συμβάν.

♦ Δεν ξέρουμε όμως ακόμα το ερώτημα. Μοσχαράκι ή καμηλοπάρδαλη ή κάποιο άλλο ερώτημα;