Παλμύρα: Σώθηκε η Αρχαία Ολυμπία της Συρίας, έτσι την άφησαν οι βάρβαροι! [photos] | Mikrometoxos.gr

Παλμύρα: Σώθηκε η Αρχαία Ολυμπία της Συρίας, έτσι την άφησαν οι βάρβαροι! [photos]

27.03.2016 20:06

Έφτασε η μεγάλη στιγμή. Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο συριακός στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί αποσύρθηκαν.

http://www.newsonly.gr/

Μονάδες μηχανικού του στρατού εξουδετερώνουν πλέον δεκάδες βόμβες και νάρκες μέσα στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Κάμερα από drone μάλιστα κατέγραψε ο, τι απέμεινε από την αρχαία πόλη-Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές πέρυσι τον Μάιο.

«Έγκλημα πολέμου» το χαρακτήρισαν τα Ηνωμένα Έθνη. Ρίγησε η υφήλιος τον Αύγουστο του 2015 όταν οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τον αρχαίο ναό του Βάαλ-Δία στην Παλμύρα, ένα «κόσμημα» της Ρωμαϊκής εποχής που χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα Μ.Χ.

Έδειξαν έτσι με τον σκληρότερο τρόπο πόσο άτεγκτα και ανενδοίαστα μπορούν να καταστρέφουν μνημειώδεις αρχαιότητες που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Οι ειδήσεις ερχόντουσαν διαρκώς και ήταν η μια πιο ανατριχιαστική από την άλλη.Οι τζιχαντιστές έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά τις αρχαιότητες, αποκεφαλίζουν τον Χάλεντ Ασαντ, έναν ερευνητή 82 ετών που είχε εργαστεί για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής αρχαιοτήτων της Παλμύρας, και εκτελούν ντόπιους με φόντο τα ερείπια. Έτρεμε το φυλλοκάρδι των Σύριων για το μοναδικό θησαυρό τους.

Τη χαρά τους σήμερα μοιράζεται η ανθρωπότητα…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017