Παλμύρα: Πώς ήταν και πώς έγινε – Σοκαριστικές εικόνες καταστροφής [photos] | Mikrometoxos.gr

Παλμύρα: Πώς ήταν και πώς έγινε – Σοκαριστικές εικόνες καταστροφής [photos]

29.03.2016 00:04

5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΕΙ

Ο επικεφαλής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μνημείων στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία είχε καταλάβει επί 10 μήνες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στρατιώτης περπατά πάνω σε ότι έμεινε εκεί όπου κάποτε βρισκόταν ο φημισμένος ναός του Βααλ, που ανατίναξαν οι τζιχαντιστές

<p>Στρατιώτης περπατά πάνω σε ότι έμεινε εκεί όπου κάποτε βρισκόταν ο φημισμένος ναός του Βααλ, που ανατίναξαν οι τζιχαντιστές</p>

“Αν έχουμε την έγκριση της Unesco, θα χρειαστούν πέντε χρόνια για την αποκατάσταση των κτισμάτων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από το ΙΚ”, δήλωσε ο Μααμούν Αμπντελκαρίμ, την επομένη της ανακατάληψης της πόλης της κεντρικής Συρίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

“Έχουμε το εξειδικευμένο προσωπικό, έχουμε την τεχνογνωσία και τις μελέτες. Χρειάζεται βέβαια η έγκριση της Unesco και θα μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες σε έναν χρόνο”, πρόσθεσε.

Εκτός από το κάστρο του 8ου αιώνα που υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια των μαχών για την κατάληψη της πόλης, οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους υπέροχους ναούς του Βήλου και του Βάαλ Σαμίν, την Αψίδα του Θριάμβου, ταφικά μνημεία καθώς και το Λιοντάρι της αλ-Λατ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017