Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στην Καμπούλ-Μεγάλος αριθμός θυμάτων | Mikrometoxos.gr

Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στην Καμπούλ-Μεγάλος αριθμός θυμάτων

19.04.2016 10:58

Έκρηξη προκλήθηκε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά που είχε στόχο κυβερνητικά κτίρια στην Καμπούλ. Σύμφωνα με τον Αφγανό Υπουργό Υγείας, υπάρχουν αρκετά θύματα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

Συγκεκριμένα, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ, σήμερα το πρωί και πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε στον ουρανό σε κοντινή απόσταση από την αμερικανική πρεσβεία στην Αφγανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο Reuters. Προειδοποιητικές σειρήνες άρχισαν να ηχούν από τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, που βρίσκονται πολύ κοντά στα κεντρικά γραφεία της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι δεν επηρεάστηκε από την έκρηξη, ενώ την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με μάρτυρα, κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη, ακούστηκαν πυροβολισμοί περίπου μισή ώρα μετά την έκρηξη. Η αστυνομία της Καμπούλ, επίσης μιλάει για πυροβολισμούς στην περιοχή αμέσως μετά την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

Ο πρόεδρος της χώρας Ασράφ Γκανί καταδίκασε την επίθεση «με τα σκληρότερα λόγια» με μια ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017