Πέρασε 1η σε κ/φση η Alphabet, στα 558 δισ. δολ.

Ως η πιο valuable εταιρεία στον κόσμο χαρακτηρίζεται πλέον η Alphabet, θυγατρική της Google, καθώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο 2015, η κεφαλαιοποίηση της ξεπέρασε ακόμα και την μέχρι πρότινος «πρωταθλήτρια», Apple.
….
Η Alphabet έχει πλέον κεφαλαιοποίηση 558 δισ. δολ., ενώ η Apple περνά στη δεύτερη θέση του βάθρου με 535 δισ. δολ. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οικονομικών αποτελεσμάτων του δ΄ τριμήνου της Alphabet, είχε ως αποτέλεσμα ένα ράλι ανόδου στις μετοχές της, στο +9,4%.

Τα έσοδα της Alphabet το δ’ τρίμηνο 2015 έφτασαν τα 17,3 δισ. δολ., αυξημένα κατά +24% σε σύγκριση με δ΄τρίμηνο 2014. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τις διαφημίσεις, ενώ τονίζεται πως ο αριθμός των ad clicks ανέβηκε κατά +31%, το κόστος ανά κλικ έπεσε κατά -13%.
….
Σε αντίθετο κλίμα, η Apple έχει πάρει την κατιούσα, προβλέποντας ότι τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο θα μειωθούν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και 15 χρόνια, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της εποχής υπερανάπτυξης της εταιρείας.
* ,