Πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ | Mikrometoxos.gr

Πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ

10.11.2015 18:10
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ο πρώην Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 ετών. Νωρίτερα, γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δραματική επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του με τους θεράποντες ιατρούς να μην του δίνουν πλέον ελπίδες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο 96χρονος πρώην Καγκελάριος δεν ήταν πλέον σε θέση να επικοινωνήσει. “Πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι για όλα”, δήλωνε ο γιατρός του, ο Χάινερ Γκρέτεν, ο οποίος δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.
xel2
“Ούτε θέλει ούτε μπορεί πλέον”, σημείωνε χαρακτηριστικά ο καρδιολόγος του, Καρλ-Χάιντς Κουκ. Ο Χέλμουτ Σμιτ υπεβλήθη τον Σεπτέμβριο σε επέμβαση για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι. Επέστρεψε με δική του επιθυμία στο σπίτι του στο Αμβούργο έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων.
Ο Χέλμουτ Σμιτ ήταν Γερμανός πολιτικός του SPD, Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Αμβούργο στις 23 Δεκεμβρίου του 1918 και επί σειρά ετών είχε υπουργικά αξιώματα, πριν γίνει τελικά καγκελάριος της χώρας το 1974. Μία θέση που κράτησε μέχρι το 1982.
Hταν ενας από τους θερμότερους υποστηρικτές της χώρας μας όσον αφορά στην ένατξή της στην ΕΟΚ, κάτι που τελικά έγινε το 1981. Τον Χέλμουτ Σμιτ, συνέδεε στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017