Πάσος Κοέλιο: «Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση» | Mikrometoxos.gr

Πάσος Κοέλιο: «Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση»

05.10.2015 20:25

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ…

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, είπε χθες ότι ήταν έτοιμος να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά τη νίκη της συμμαχίας τους που κέρδισε μεν τις εκλογές αλλά χωρίς αυτοδυναμία.

«Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση», είπε ο Πάσος Κοέλιο σε τηλεοπτικό μήνυμα. «Δεν επιτύχαμε πλειοψηφία στη βουλή», είπε.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε άνετο προβάδισμα αλλά έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο βρίσκεται στην εξουσία από το 2011.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας τη Κυριακή μετά τις ενδείξεις των exit poll και καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων που έδωσαν το προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό.

«Θέλω να συγχαρώ [τον πρωθυπουργό Πέντρο] Πάσος Κοέλιο και [αναπληρωτή πρωθυπουργό] Πάουλο Πόρτας,” είπε χθες. “Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν πέτυχε τους στόχους του».

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 38.44% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 32.35%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 10.19% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 8.22%.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017