Πάνω από τις προσδοκίες τα μεγέθη της Jumbo στο α΄3μηνο- Κατά 4,9% αυξημένες οι πωλήσεις ξεπερνούν τη βασική πρόβλεψη του ομίλου - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πάνω από τις προσδοκίες τα μεγέθη της Jumbo στο α΄3μηνο- Κατά 4,9% αυξημένες οι πωλήσεις ξεπερνούν τη βασική πρόβλεψη του ομίλου

12.11.2015 00:57

Πάνω από τις προσδοκίες τα μεγέθη της Jumbo  

Το α΄ 3μηνο- Κατά 4,9% αυξημένες οι πωλήσεις ξεπερνούν τη βασική πρόβλεψη του ομίλου

 

Πάνω από τις αρχικές προβλέψεις κινήθηκαν τα μεγέθη της Jumbo τους πρώτους τρεις μήνες της νέας χρήσης του 2015-2016. Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ.Α. Βακάκης, έσπευσε να σημειώσει στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Jumbo πως δεν αποτελεί ένδειξη για την πορεία των μεγεθών στη συνέχεια της χρήσης.
Ο ίδιος ανάφερε πως οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο αυξήθηκαν 4,9% ενώ η κερδοφορία αναμένεται να κινηθεί αναλόγως, επίδοση η οποία ξεπερνά την βασική πρόβλεψη του ομίλου για αύξηση τζίρου μεταξύ 0%-5% και πτώση κερδοφορίας κατά 25%. Συμπλήρωσε δε ότι η εικόνα του τετραμήνου είναι ακόμη καλύτερη με αύξηση πωλήσεων που ξεπερνά το 6%.
Στην Ελλάδα, η επίδοση ήταν οριακά θετική, γεγονός αξιοσημείωτο λόγω των συνθηκών που επηρέασαν δραστικά την κατανάλωση τους προηγούμενους μήνες. Ο κ.Βακάκης συμπλήρωσε πως η τάση διατηρείται και στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, ωστόσο, εκτίμησε πως διατηρούνται ακόμη σημαντικές αβεβαιότητες για την πορεία της εγχώριας οικονομίας, που εμποδίζουν τις ασφαλείς προβλέψεις.
Σε ότι αφορά το θέμα της συνέλευσης για μη διανομή μερίσματος, η οποία εγκρίθηκε, ο κ. Βακάκης ανάφερε πως η διανομή κερδών «απλώς αναστέλλεται», έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το φορολογικό καθεστώς που θα ισχύσει. Πρόσθεσε πως ενόσω διατηρείτε ανοιχτή η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, η διοίκηση της εταιρείας προτίμησε να καθυστερήσει, προκειμένου να λάβει «μια συμφέρουσα και όχι συναισθηματική απόφαση». Επιπλέον διαβεβαίωσε τους μετόχους πως τα διαθέσιμα του ομίλου, περίπου 300 εκατ. ευρώ, είναι ισομερώς κατανεμημένα στις 4 χώρες όπου δραστηριοποιείται.
«Η 7ήμερη λειτουργία των καταστημάτων είναι μια διαχειριστική πρόκληση. Οφείλουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να αναδιατάξουμε το δίκτυο μας, έτσι ώστε αν η δέσμευση υλοποιηθεί να προκύψει έστω μικρό όφελος για το δίκτυο», ανέφερε ο ίδιος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017