Πάνος Δάντης: Το ράλι – αντίδρασης δύσκολα θα συνεχιστεί… | Mikrometoxos.gr

Πάνος Δάντης: Το ράλι – αντίδρασης δύσκολα θα συνεχιστεί…

11.09.2015 01:52
-Πάνος Δάντης
Τα ανοδικά ξεσπάσματα σε όλες τις Aγορές, με τις προσδοκίες πως η Κίνα θα “ρίξει” επιπλέον χρήματα στην πραγματική Oικονομία και πως η πτώση στις Aγορές – που λειτουργούν προεξοφλητικά – έχει ολοκληρωθεί κράτησαν μόλις 1-2 συνεδριάσεις, επισημαίνει ο Πάνος Δάντης.
Το ράλι – αντίδρασης δύσκολα θα συνεχιστεί και το πετρέλαιο θα ακολουθήσει λίγο αργότερα, αφού η πτώση του μεσοπρόθεσμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Τα Εμπορεύματα είναι σε νέο “bear market”, ενώ και η Ναυτιλία θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Ο χρυσός αφομοιώνει τα παρόντα επίπεδα, ενώ το ευρώ θα αποτελέσει, μεσοπρόθεσμα, “safe heaven” μαζί με το Ελβετικό φράγκο.
Πολλές μετοχές της Wall, ειδικά οι πλέον δημοφιλείς, έχουν πιεστεί πολύ και το τί πραγματικά συμβαίνει θα φανεί στα αποτελέσματά τους, το επόμενο 6μηνο. Παραδοσιακά, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος είναι οι χειρότεροι μήνες του έτους, για τα Χρηματιστήρια, αλλά φέτος ο Αύγουστος ήταν καταστροφικός και μένει να δούμε αν θα αλλάξει η παράδοση.
Τεχνικά η Αγορά στις ΗΠΑ, μετά την διάσπαση του ΚΜΟ 200 και το “death cross”, αλλά και την διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης 3 ετών στον S&P, είναι πολύ κοντά στο να δώσει σήμα εισόδου σε “bear market” και σύμφωνα με την θεωρία του Dow.
Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, Γενικός Δείκτης και FTSE25 είναι με ημερήσιο σήμα “long”, όπως και αρκετά blue chips. Σαφώς και το κυρίως trading γίνεται στις Τράπεζες, όπου έχουν πιεστεί περισσότερο από όλες τις μετοχές, αλλά και οι προσδοκίες, πολιτικές και μη, είναι μεγάλες.
Από εδώ και στο εξής το Χ.Α. θα κινηθεί στον ρυθμό των εκλογών και αναλόγως των δημοσκοπήσεων θα ανεβοκατεβαίνει, αφού είναι σαφές τί επιθυμεί εκλογικά, όπως άλλωστε και όλες οι Αγορές.
Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του CEO της Alfa Alliance χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα “αδειάσματα” δεν θα λείψουν (!)
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017