Ο Τσίπρας επαναφέρει τους υδρογονάνθρακες και χτίζει συνεργασίες για την ενέργεια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο Τσίπρας επαναφέρει τους υδρογονάνθρακες και χτίζει συνεργασίες για την ενέργεια

26.11.2015 09:33

Τις επαφές του στο Ισραήλ συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στην Παλαιστίνη, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμουντ Αμπάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε στο προσκήνιο τη συνεργασία με το Ισραήλ και την Κύπρο για τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου κατά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Τον Ιανουάριο πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, πιάνοντας πάλι το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει οι κ.κ. Σαμαράς και Νετανιάχου, τον Οκτώβριο του 2013.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο υποβρύχιος ηλεκτρικός αγωγός Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, αγωγούς, και τερματικά υγροποίησης φυσικού αερίου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Γιουβάλ Στάινιτς, με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως η βέλτιστη εκμετάλλευση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Συνεχίζονται οι συναντήσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Πρωθυπουργός έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων.

Το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη και σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και του πρωθυπουργού κ. Χαμνταλάχ. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως.

Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017