Ο ταχυδρόμος θα «χτυπάει» πλέον μόνο μία φορά την εβδομάδα

Μόλις μία φορά την εβδομάδα θα «χτυπά» πλέον ο ταχυδρόμος στις περισσότερες περιοχές της Αττικής από τις 15 Μαΐου, ενώ το καλοκαίρι οι μέρες ίσως αυξηθούν σε 10, καθώς όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Νομού Αττικής, τον Μάιο λήγουν οι συμβάσεις 175 εποχικών υπαλλήλων, για την αντικατάσταση των οποίων δεν υπάρχει ακόμα καμία πρόβλεψη.

Με τα κενά που θα δημιουργηθούν με τη λήξη των συμβάσεων: • Οι περιοχές Γλυκά Νερά – Παιανία – Σπάτα – Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα και Κάντζα, που σήμερα εξυπηρετούνται από 36 διανομείς, θα εξυπηρετούνται από 22 και η διανομή της αλληλογραφίας θα γίνεται σχεδόν μία φορά την εβδομάδα. • Σε Παλαιό Φάληρο και Αλιμο, οι 35 διανομείς θα μειωθούν σε 23.

• Στις περιοχές Χαλάνδρι – Βριλήσσια – Φιλοθέη και Πεντέλη, όπου ήδη η αλληλογραφία επιδίδεται με κενά, οι 45 διανομείς θα περιοριστούν σε 33. • Στην Αγία Παρασκευή, οι 17 διανομείς θα μειωθούν σε 9. • Στον τομέα Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων από τους 41 διανομείς θα μείνουν 23. • Στη Δάφνη οι διανομείς από 32 θα μειωθούν σε 23.

• Στους Αμπελόκηπους οι 47 θα γίνουν 35, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο σύνολο της διανομής. Στο σύνολο του λεκανοπεδίου τα κενά στη διανομή της αλληλογραφίας υπολογίζονται σε 337, αφού αντί για 1.027 εργαζομένους απασχολούνται μόλις 690, ενώ με την αποχώρηση των εποχικών θα «απουσιάζουν» συνολικά 512 διανομείς.

Σύμφωνα πάντα με τους ταχυδρόμους, τα τελευταία πέντε χρόνια η μείωση του προσωπικού στο λεκανοπέδιο «αγγίζει» το 50%. Παράλληλα, οι προσλήψεις 36 μόνιμων υπαλλήλων δεν έχουν προχωρήσει, καθώς τα ΕΛΤΑ παραμένουν ουσιαστικά «ακέφαλα», καθώς η νέα διοίκηση δεν έχει αναλάβει καθήκοντα. Γι’ αυτούς τους λόγους οι διανομείς προχωρούν αύριο σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών.