Ο Σόιμπλε δίνει φοροαπαλλαγές στη Γερμανία ενώ η Ελλάδα στενάζει - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο Σόιμπλε δίνει φοροαπαλλαγές στη Γερμανία ενώ η Ελλάδα στενάζει

29.12.2015 14:55

Ο Σόιμπλε δίνει φοροαπαλλαγές στη Γερμανία ενώ η Ελλάδα στενάζει

Ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει κηρύγματα στην Ευρώπη και διεθνώς υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης και της ισότιμης φορολόγησης, προχωρά στην πατρίδα του σε φορολογικές απαλλαγές, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, το οποίο σημειώνει ότι αυτές οι απαλλαγές αντιβαίνουν στην προσπάθεια φορολογικής δικαιοσύνης και ανοίγουν νέες διόδους σε πελατειακές πολιτικές.

Η εφημερίδα τονίζει ιδιαίτερα ότι οι Έλληνες εφοπλιστές βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής στα χρόνια της κρίσης, επειδή το ελληνικό κράτος τους παρέχει φορολογική ασυλία. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό, προσθέτει η εφημερίδα, είναι ότι και οι Γερμανοί εφοπλιστές μένουν σχεδόν αφορολόγητοι. Φέτος, αποφάσισε η άνω γερμανική Βουλή (Bundesrat) ότι οι Γερμανοί πλοιοκτήτες θα μπορούν ουσιαστικά να παρακρατούν το σύνολο του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που πληρώνουν οι ναυτικοί.

Οι εργοδότες ναυτικών σε πλοία με γερμανική σημαίας μπορούσαν έως τώρα να παρακρατούν το 40% του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, εάν απασχολούσαν το προσωπικό τους περισσότερο από 183 ημέρες, ενώ πλέον θα μπορούν έως το 2020 να παρακρατούν το σύνολο του φόρου.

Το φορολογικό δώρο στους εφοπλιστές αιτιολογείται από τη γερμανική κυβέρνηση, με τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης Ευρωπαίων ναυτικών και της τεχνογνωσίας τους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017