Ο σεβασμός πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα

Η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής στο να μην αποκλεισθούν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της οι έλληνες μικροεπενδυτές, της χαρίζει ή μάλλον επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία της στο πιο ζωτικό κλάδο της οικονομίας μας, αυτόν δηλαδή που κινεί τα νήματά της.

Παράλληλα δείχνει πόσο κοντά παραμένει πάντα στον… “μικρό” η επικεφαλής του ομίλου, η οποία το έχει ήδη αποδείξει περίτρανα με τον…ομώνυμο νόμο***.
Και που έρχεται τώρα να το επιβεβαιώσει σε ένα άλλο δοκιμαζόμενο τομέα, αυτόν της χρηματιστηριακής αγοράς μας.
 
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Η επενδυτική λοιπόν ελληνική κοινότητα χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να απευθυνθεί και στους Έλληνες επενδυτές, μικρομέτοχους, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω Δημόσιας Προσφοράς στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.
Ποσό ύψους 160 εκατ. ευρώ θα αναζητήσει η Εθνική από Έλληνες μικροεπενδυτές, με την Τράπεζα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τη ζήτηση. 
Η περίοδος εγγραφής στη δημόσια προσφορά για τους Έλληνες θα διαρκέσει από 24 έως 26 Νοεμβρίου ενώ θα υπάρξει μίνιμουμ συμμετοχή 1.000 ευρώ στην τιμή της ΑΜΚ που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.
Κάτι στο οποίο δεν προχώρησαν οι άλλες τρεις του κλάδου που προχωρούν ταυτόχρονα τις δικές τους ασκήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

 

*** Πρόκειται φυσικά για τον νόμο 3869/2010, που διανύει πλέον τον πέμπτο χρόνο εφαρμογής του.
Και ο οποίος, ακόμα και μετά τις τροποποιήσεις του, λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους…
Κι αυτό γιατί δίνει την δυνατότητα σε πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά να προσαρμόσουν τα χρέη τους στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
* ,