Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...«καλμάρει» την αντιπολίτευση: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…«καλμάρει» την αντιπολίτευση: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις

28.11.2015 02:45
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…«καλμάρει» την αντιπολίτευση: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις

«Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το Σάββατο» διαμηνύει προκειμένου να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν θέλουν να δεσμευτούν σε σχέση με το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.Οπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ιταλούς δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψή του στη Ρώμη, «είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα».
Μάλιστα τόνισε ότι στο συμβούλιο αρχηγών θα μετάσχουν «όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και ότι θα συζητηθούν η αναθεώρηση του Συντάγματος, το προσφυγικό και το ασφαλιστικό σύστημα. «Κύριος στόχος της χώρας είναι η σταθεροποίηση της πορείας της μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup» σημείωσε ο ύπατος πολιτειακός παράγοντας.
Αναφερόμενος στο ζέον θέμα του προσφυγικού, επεσήμανε πως «είναι θέμα ανθρωπιστικό», ότι υπάρχει «σαφής διάκριση ανάμεσα σε πρόσφυγες και σε τρομοκράτες» και ότι «στην περίπτωση των τρομοκρατών η ανοχή είναι μηδενική».
«Η Ελλάδα πληροί όλες τις υποχρεώσεις της για ελέγχους, και όσοι πέρασαν από την επικράτειά μας ελέγχθηκαν πάντα», ανέφερε και ξεκαθάρισε: «Η χώρα μας δεν φέρει καμία ευθύνη για είσοδο τρομοκρατών στην Ευρώπη, και κανείς, άλλωστε, δεν της επέρριψε σχετικές ευθύνες».
Κατηγόρησε ακόμη την Τουρκία, «όπως είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και υπάρχουν βάσιμες υποψίες και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι τουρκικές αρχές μπορεί να συνεργάζονται με τους διακινητές».
Κάλεσε δε την Αγκυρα «να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το γραπτό και εθιμικό δίκαιο».
Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «είναι κύριας σημασίας να μπορέσει να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση, ώστε, με τον τρόπο αυτό, να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στο σύνολό της». Κατέληξε δε λέγοντας πως οι επόμενοι σημαντικοί σταθμοί είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναδιάρθρωση του χρέους, βάσει των όσων προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017