Ο “ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ” και οι… “ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ” του S&P 500 | Mikrometoxos.gr

Ο “ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ” και οι… “ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ” του S&P 500

16.01.2016 03:55

Ο “ΜΑΚΕΛΙΑΡΗΣ”: 

Μετά την RBS και τον αναλυτή της Andrew Roberts, που την περασμένη εβδομάδα συνιστούσε πώληση σχεδόν των πάντων, εκτός των πιο σίγουρων κρατικών ομολόγων, έρχεται ο Albert Edwards της Societe Generale, ο οποίος προειδοποιεί για «μακελειό» στις αγορές.

Όπως σημειώνει, ο δείκτης S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου μπορεί να υποχωρήσει κατά 75% και από τα υψηλά των 2.100 μονάδων να βρεθεί στις 550 μονάδες.

Αυτό θα σήμαινε την επιστροφή στα επίπεδα του Μαρτίου του 2009, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και τη χρηματοπιστωτική κρίση. Τώρα, ο S&P κινείται πέριξ των 1.880 μονάδων, αφού υποχώρησε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Albert Edwards, «το διαφαινόμενο μακελειό είναι έμμεσο αποτέλεσμα της αποτυχίας της ποσοτικής επέκτασης (QE) της FED», η οποία «δεν έχει επιτύχει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ, αλλά έχει διογκώσει τις τιμές των μετοχών ανά τον κόσμο στη στρατόσφαιρα».

Κατά την κρίση του, αυτή η ψευδαίσθηση πλούτου που δημιουργήθηκε στις αγορές, τώρα ξεθωριάζει ενώπιον των εντάσεων στις αναδυόμενες αγορές, τα νομίσματα και τις πρώτες ύλες.

«Αν επιβεβαιωθεί η πτώση του S&P μέχρι τις 550 μονάδες, αυτό θα ήταν μια καταστροφή για την οικονομία λόγω της επίδρασης του πλούτου και όλη η δουλειά του QE της FED θα μετατραπεί σε σκόνη», σημειώνει..

Και προσθέτει ότι γι’ αυτό, «η FED θα πρέπει να παλέψει με όλα τα διαθέσιμα όπλα της, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιτοκίων, πέραν του QE».

————————-

ΟΙ “ΜΑΚΕΛΙΑΡΗΔΕΣ”:

“Αν το 2015 ήταν ευμετάβλητο, το 2016 θα είναι σωστή κόλαση μεταβλητότητας, συμπεραίνουν οι τεχνικοί αναλυτές της UBS, αφού ξεκινάει το “bear market” και στις τελευταίες μετοχές και δείκτες που κρατούν ακόμα τα προσχήματα.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, μεγάλο τμήμα των μετοχικών δεικτών Παγκοσμίως βρίσκεται σε ένα “σιωπηλό bear market”, κατάσταση για την οποία κανείς δεν μιλάει, επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS. 

Αν και είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν νέα υψηλά στο πρώτο τρίμηνο του έτους, από κει και πέρα και έως τις αρχές του 2017, οι “αρκούδες” θα είναι πανίσχυρες.

Ο χάρτης του 2016 για τον S&P 500 προβλέπει να κινηθεί ανοδικά από το χαμηλό του Ιανουαρίου ως τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, όπου τοποθετείται χρονικά η σημαντική τακτική (tactical) κορυφή για το έτος. 

Από τον Απρίλιο έως το τέλος του τρίτου τριμήνου, ή τις αρχές του αρχές του τετάρτου, βλέπουν τον Παγκόσμιο πτωτικό κύκλο να στέλνει τον S&P 500 σαφώς κάτω από τις 1.800 μονάδες. 

Το χρονικό παράθυρο του Σεπτέμβριου – Οκτωβρίου αποτελεί την χρονική περίοδο για ένα σημαντικό χαμηλό, ή ελάχιστο, πριν το “bear market” ράλι στην Αγορά στο τέλος του έτους.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017