Ο Λεβέντης φωνάζει, αλλά… διορίζει κιόλας

Φωνάζει -και μάλιστα πολύ δυνατά- ο Βασίλης Λεβέντης για τα κόμματα που χρησιμοποιούν μετακλητούς υπαλλήλους και για άλλα «προνόμια» που τους δίνει η συμμετοχή τους στη Βουλή, όμως η αλήθεια είναι ότι και η Ενωση Κεντρώων δεν έχει… απαρνηθεί όσα της αναλογούν – και μάλιστα με το παραπάνω.
Για παράδειγμα, όπως πληροφορείται το «S», το κόμμα του κ. Λεβέντη, το οποίο είναι τελευταίο μαζί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες σε κοινοβουλευτική δύναμη και τελευταίο από πλευράς εκλογικών ποσοστών (3,44%), έχει έξι μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία του στη Βουλή. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ με 15 βουλευτές και ποσοστό 5,55% έχει μόλις πέντε!
Ενώ το «Ποτάμι», που ξεπέρασε το 4%, έχει τον ίδιο ακριβώς αριθμό μετακλητών με τον Βασίλη Λεβέντη. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τον αριθμό των μετακλητών της Ενωσης Κεντρώων με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, η σύγκριση βγάζει μάτια.
Το κυβερνών κόμμα, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με ποσοστό που ξεπέρασε το 35%, έχει μόλις 17 μετακλητούς! Πρωταθλητές του… ρουσφετιού βέβαια δεν είναι ο κ. Λεβέντης, αλλά η Νέα Δημοκρατία, που με ποσοστό μόλις 28% έχει πάνω από 50 μετακλητούς, το ΠΑΣΟΚ, που με μόλις 6% έχει περισσότερους από 20, ενώ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πάνε πίσω. Το κόμμα του κ. Καμμένου, που πήρε κάτι παραπάνω από αυτό του κ. Λεβέντη (3,695%), έχει τουλάχιστον 13 μετακλητούς, υπερδιπλάσιους από την Ενωση Κεντρώων!
Οσο για τη Χρυσή Αυγή, αν και το ποσοστό της ήταν περίπου 7%, πήρε μόνο επτά μετακλητούς. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι έξι μετακλητοί υπάλληλοι του κόμματος Λεβέντη κάθε άλλο παρά… στριμωγμένοι είναι, αφού η Βουλή φρόντισε να τους παραχωρήσει… τρία διαφορετικά γραφεία. Ενα κεντρικό στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, το οποίο ανήκε στον κ. Μεϊμαράκη -εκεί βρίσκεται και το προσωπικό γραφείο του κ. Λεβέντη-, ένα στον δεύτερο όροφο, το οποίο ανήκε στο «Ποτάμι» στην προηγούμενη Βουλή, και ένα -με θέα στον Εθνικό Κήπο- στο κτίριο του Κοινοβουλίου που βρίσκεται επί της Λ. Αμαλίας…

πηγή: parapolitika