Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών

26.10.2015 11:41
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

Βαρεμένος: Μπορούν να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες

Σύμφωνη με το σχετικό νόμο είναι, η προσκόμιση στοιχείων που ενδεχομένως να ζητηθούν στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

Βαρεμένος: Μπορούν να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες

«Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί», είπε ο κ. Βαρεμένος στην πρωινή εκπομπή του MEGA. «Οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους. Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρτο. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιλογητικό», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η δυνατότητα για τροποποιητική δήλωση».

Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή, ωστόσο σημείωσε ότι οι εν λόγω βουλευτές «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή». Σε δήλωσή του στο MEGA, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, o υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι δήλωσε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από όσα διέθετε.

«Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη ’12, ’13 και ’14 όπως ζητήθηκε περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι’ αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017