Ο κύβος ερρίφθη - Στις 23 Ιουνίου αποφασίζουν οι Βρετανοί για την παραμονή τους στην ΕΕ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο κύβος ερρίφθη – Στις 23 Ιουνίου αποφασίζουν οι Βρετανοί για την παραμονή τους στην ΕΕ

20.02.2016 16:59

«Η έξοδος από την ΕΕ, θα απειλήσει την οικονομική και εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοινώνοντας έξω από την Downing Street  ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.

«Προσεγγίζουμε μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε στη ζωή μας. Η απόφασή μας στο δημοψήφισμα αποδεικνύει πώς θέλουμε να δούμε τη χώρα μας και πώς θέλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», ανέφερε.AdTech Ad

«Δεν αγαπώ τις Βρυξέλλες. Αγαπώ τη Βρετανία. Είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσω πως η ΕΕ χρειάζεται να βελτιωθεί σε πολλά σημεία. Αλλά δεν θα πω ποτέ πως η χώρα μας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός της Ευρώπης. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το ερώτημα είναι αν πιστεύετε πως θα είμαστε καλύτερα, ασφαλέστεροι και δυνατότεροι εκτός της ΕΕ. Εσείς θα το αποφασίσετε αυτό, και αυτή την απόφαση θα τη στηρίξω με όλη μου τη δύναμη», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται τη Δευτέρα να ανακοινώσει και επισήμως το δημοψήφισμα στη βρετανική βουλή, αφήνοντας τέσσερις μήνες για την εκστρατεία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017