Ο κατηγορούμενος παιδόφιλος ήταν ένας από τους ασθενείς της 8ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ

Μια νέα πτυχή της δράσης του 50χρονου παιδόφιλου, που συνέλαβε η Αστυνομία να βιντεοσκοπεί ασελγείς πράξεις με ανήλικες, αποκαλύπτει το protothema.gr.

O κατηγορούμενος είναι νοσηλευόμενος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Το γεγονός ότι κατηγορείται για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση εγείρει προφανώς ερωτήματα αναφορικά με την ιατρική παρακολούθησή του από τους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα, είναι ένας από τους 752 ασθενείς που φιλοξενεί και περιθάλπει το μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας σε διάφορες δομές (δωμάτια, διαμερίσματα, οικοτροφεία) στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος της αποασυλοποίησης.

Συνολικά, το ΨΝΑ διαθέτει 1.158 κλίνες νοσηλείας (σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης). Το 65% των κλινών εκτός νοσοκομείου, σε κτίρια σε όλη την Αττική.

Ο κατηγορούμενος παιδόφιλος ήταν ένας από τους ασθενείς της 8ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ. Διέμενε σε διαμέρισμα στη Νίκαια.

Τα διαμερίσματα είναι χώροι στέγασης σε μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες ατόμων με ψυχικές διαταραχές, τα οποία έχουν αυξημένες, αλλά όχι πλήρεις ικανότητες αυτοφροντίδας και αυτοεξυπηρέτησης.

Συνεπώς και ο 50χρονος είχε κριθεί από τους θεράποντες ιατρούς, τον διευθυντή της  κλινικής και τον ψυχίατρο που τον είχε «χρεωθεί» ως περιστατικό, ότι είναι λειτουργικός, δηλαδή είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του και να παραμείνει σε αυτόνομο χώρο. Παρακολουθούνταν από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο.