Ο Θεοχάρης έκαψε τη Σαββα’ι’δου | Mikrometoxos.gr

Ο Θεοχάρης έκαψε τη Σαββα’ι’δου

30.10.2015 20:37
ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Ο Θεοχάρης έκαψε τη Σαββα’ι’δου

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ακόμη και ισόβια, ασκήθηκε χτες στην πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία μόλις πριν από τρεις ημέρες είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου στους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου, για υπόθεση που αφορούσε το «πάγωμα» φορολογικού προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε εταιρεία.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει παίξει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σε κατάθεση που έδωσε στους εισαγγελείς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων να έχει διατελέσει δικηγόρος της εταιρείας Gennet ΑΕ, που είναι η εταιρεία για την οποία η κ. Σαββαΐδου διέταξε τον επανέλεγχο για το πρόστιμο των 78 εκατομμυρίων.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία παύτηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει στη συνέχεια να απολογηθεί σε ανακριτή Διαφθοράς, καθώς αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία, που αφορά την απόφασή της, να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Θεοχάρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οσο ήμουν γραμματέας Εσόδων η κυρία Σαββαΐδου εμφανιζόταν ως δικηγόρος, εκπροσωπώντας νομίμως εταιρείες και είναι σφόδρα πιθανό να εκπροσωπούσε και την Gennet ΑΕ».

Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

Να σημειωθεί ότι η κ. Σαββαΐδου απομακρύνθηκε από τη θέση της με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς εκκρεμούσε εναντίον της άλλη ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση του ειδικού φόρου της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Επιβαρυντικές φέρονται να είναι και οι καταθέσεις υπαλλήλων της ΔΟΥ Καβάλας, αλλά και του ειδικού συνεργείου που ορίστηκε για τον επανέλεγχο.

Η GENNET
Ως ανυπόστατα, αναληθή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει η εταιρεία GENNET τα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να συμμετείχε σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

  • Τα δημοσιεύματα υιοθετούν τις θέσεις της μιας πλευράς μεταξύ δύο αντιδίκων που έχουν πολύχρονη, σκληρή και πολυεπίπεδη δικαστική διαμάχη.
  • Αποσιωπούνται αυτά που βαρύνουν τη δεύτερη πλευρά, για τα οποία, εκτός από όσα καταγγέλλονται εναντίον της, έχει πολλαπλές καταδίκες για παραβίαση νόμων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.
  • H τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα, καθώς κάποιοι έβαζαν διαρκώς προσκόμματα στη διερεύνησή της. Για τη συγκεκριμένη εταιρεία επέκειτο παραγραφή των πεπραγμένων της στις 31-12-2015 και ακόμη και σήμερα, αφού επιτέλους αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες, συνεχίζουν απροκάλυπτα την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων της υπόθεσης. H GENNET σε αντίθεση με τις άλλες δύο εταιρείες, οποτεδήποτε κλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές να προσκομίσει στοιχεία, παρουσιάστηκε εμπρόθεσμα και κατέθεσε ό,τι της ζητήθηκε.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ – ETHNOS.GR

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017