Ο... εγκληματίας πάντα γυρίζει στο τόπο του εγκλήματος!! Κλάφτα Χαράλαμπε!!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο… εγκληματίας πάντα γυρίζει στο τόπο του εγκλήματος!! Κλάφτα Χαράλαμπε!!!

12.01.2016 00:12

Διαβάζουμε στο sofokleousin.gr σε πολύ ενδιαφέρον σε περιεχόμενο άρθρο του με τίτλο “Η… αποικία της Wall και του City στην Αθήνα” μεταξύ των πολλών άλλων και το…

….Πέραν, όμως, των δουλειών με το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, στο παιχνίδι έχει μπει, και μάλιστα από καιρό, η ελληνική αγορά του asset management μεγάλων Ελλήνων καταθετών, καθώς ξένες τράπεζες επιδιώκουν να αποσπάσουν μερίδια και νέους πελάτες από μια πίτα η αξία της οποίας είναι αδιευκρίνιστη μεν επισήμως, πλην όμως υπολογίζεται αγοραία ότι ξεπερνά ενδεχομένως και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο επίκεντρο παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες, που διακρατούν εδώ και πολλά χρόνια σωρευμένη ρευστότητα και οι οποίες ψάχνουν αδιάκοπα για ασφαλείς τοποθετήσεις σε μια συγκυρία αυξημένης επενδυτικής αβεβαιότητας. Αβεβαιότητα που συνθέτουν το διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό καθεστώς, η μόνιμη ανησυχία για την πορεία της χώρας και η διαχρονική αναζήτηση υψηλών αποδόσεων.

Στη «μάχη» αυτή για την προσέλκυση των ελληνικών κεφαλαίων πρωταγωνιστούν οι ελβετικές Credit Suisse και UBS, αλλά και η γερμανική Deutsche Bank (τόσο η ίδια όσο και η θυγατρική της Sal. Oppenheim), η βρετανική Coots και οι ομοεθνείς της Royal Bank of Scotland και Barclays, η αμερικανική JP Mοrgan Chase Manhattan και η γαλλική Credit Agricole.

Τρία είναι τα βασικά προϊόντα που κοιτά το ελληνικό μεγάλο διεθνοποιημένο κεφάλαιο: fiduciary τοποθετήσεις (προθεσμιακές που αποδίδουν μεταξύ 0,5% και 2%), dual currency (arbitrage σε δύο νομίσματα, με τυπικές αποδόσεις μεταξύ 2% και 5%) και τα structured προϊόντα (δομημένα με κατά παραγγελία, στοχευμένες αποδόσεις συχνά έως και 10%, με αυξημένο όμως ρίσκο)”.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017