Ο δημοσιογράφος της Die Welt στο Mega: Το έγγραφο υπάρχει – Δεν γράφω ό,τι μου λέει ο Σόιμπλε (βίντεο)

Δεν μπορεί να αντιληφθει το μέγεθος της αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που προκάλεσε αναστάτωση σε Αθήνα και Βερολίνο, καθώς αποκάλυψε έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην ελληνική πρωτεύουσα, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι πρακτικά ένα «ακυβέρνητο πλοίο».Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας υπογράμμισε ότι το έγγραφο όντως υπάρχει, αρνήθηκε ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, να αποκαλύψει τις πηγές του. Ο ίδιος είπε ότι δεν περίμενε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, έχουν υπάρξει πολύ χειρότερα δημοσιεύματα για την Ελλάδα.

Παράλληλα, είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη και το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι μια γερμανική εφημερίδα θα έγραφε καθ’ υπαγόρευσιν από τη γερμανική κυβέρνηση ή από κάποιοι γερμανικό υπουργείο. «Δεν γράφω ό,τι μου λέει ο Σόιμπλε» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ακόμη, ότι, κατά την εκτίμησή του, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί, προκειμένου να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του, να δείξει στους βουλευτές του ως «εχθρό» τη Γερμανία, επικαλούμενος το δημοσίευμα της Welt.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δημοσιογράφου της εφημερίδας Die Welt στο Mega

πηγή: protothema.gr