Ο γ.δ. βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το κοντινό μέλλον - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο γ.δ. βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το κοντινό μέλλον

25.10.2015 03:03
ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά, ο γ.δ. βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το κοντινό μέλλον αφού η έξοδος από την συσσώρευση έχει χαρακτηριστικά και δομή που διαμορφώνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ανοδικό περιθώριο από τα τρέχοντα επίπεδα. 
 
Η διαφυγή συντελείται με αυξανόμενους τζίρους, χωρίς ιδιαίτερα πισωγυρίσματα στις τοπικές διορθώσεις και η κατοχύρωση των 700 μονάδων έγινε με αύξηση των συναλλαγών κατά 30% από τα συνήθη επίπεδα συναλλαγών του τελευταίου διμήνου. 
 
ΧΑΡΑΚΕΣ [Ι]: Αν και το ταβάνι συναλλαγών προς το παρόν φαίνεται να διαμορφώνεται στην περιοχή των 40 με 45 εκατ. ευρώ η γρήγορη αύξηση της αξίας των τραπεζικών μετοχών…
 
ΚΑΙ συγκεκριμένα από 5,6 δις ευρώ έναντι των 3,2 δις ευρώ σε 10 συνεδριάσεις, δίνει μεγαλύτερη αγοραστική ισχύ σε χαρτοφυλάκια που ήταν επί μακρό χρονικό διάστημα σε «αναγκαστική» αποχή από τις συναλλαγές. 
 
Επόμενη αντίσταση για τον γ.δ. είναι η περιοχή των 780 – 790 μονάδων όπου η Αγορά θα έχει σβήσει τις απώλειες από την τραπεζική αργία και πιθανότατα θα αποτελέσει και το πέρας της υφιστάμενης ανόδου. 
 
ΧΑΡΑΚΕΣ [ΙΙ]:Στα επίπεδα αυτά κινείται ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών και παραδοσιακά η διάσπαση του γίνεται σε δύο χρόνους. 
 
Αν και είναι ακόμα νωρίς για να προδικαστεί μια τέτοια εξέλιξη η ταχύτητα ανόδου (γωνία κλίσης) και η διάθεση μικρών ενδοσυνεδριακών διορθώσεων θα κρίνουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο από τις 780 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.  
 
Και η επόμενη εβδομάδα δίνει πλεονέκτημα στους αγοραστές καθώς οι ταλαντωτές έχουν ακόμα δρόμο μέχρι να εισέλθουν σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών…
 
Ενώ σταδιακά χτίζεται δυναμική (momentum) σε τάση και όγκο στην πλειοψηφία των μετοχών του FTSE-25 επιμερίζοντας το φορτίο της ανόδου σε περισσότερους οδηγούς της αγοράς.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017