Ο Γενικός Δείκτης “παλεύει” για την 5η σερί ανοδική εβδομάδα…

“Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, ο Γενικός Δείκτης ‘παλεύει’ στη τρέχουσα για το εβδομαδιαίο πρόσημο του” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Έχει καταφέρει να κρατηθεί στη περιοχή των 560 μονάδων, αλλά και πάνω από τις 550 μονάδες που είναι το 61,8% κάλυψη της πτώσης που είχε προηγηθεί μέσα στο 2016 και είχε οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη στις 420 μονάδες.

Υποστηρικτικά στη προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να διατηρήσει τα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων,έχουν λειτουργήσει οι εισροές σε επιλεγμένες μετοχές, λόγω της μετάταξης της Ελληνικής Αγοράς από ανεπτυγμένη σε προηγμένη αναπτυσσόμενη που ολοκληρώνονται αύριο.

Στα κύρια ζητήματα που μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα, δηλαδή Αξιολόγηση και Προσφυγικό προστέθηκε από χθες και μια Κυβερνητική κρίση που απεχθάνονται οι Αγορές που προτιμούν τη σταθερότητα.

Ως σήμερα οι επενδυτές έχουν αντιδράσει με ψυχραιμία και τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις, ενώ οι ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις απορροφούνται από τους αγοραστές με αποτέλεσμα να μην έχουμε κλεισίματα του Δείκτη στο χαμηλό ημέρας.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς συνεχίζονται, τα θέματα παραμένουν ανοιχτά, οι διαφορές παραμένουν αλλά θα πρέπει εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει πρόοδος. Σήμερα επίσης ξεκίνησε η διήμερη Σύνοδος Κορυφής για το Προσφυγικό και χρειάζεται μια συμφωνία για να αποφορτιστεί η κατάσταση και να δείξει η Ευρώπη ότι μπορεί να παραμείνει ενωμένη.

Σε περίπτωση θετικών εξελίξεων (κυρίως κλείσιμο της Αξιολόγησης), ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί να καλύψει τα πτωτικά gap στις 588,74 και 613,38 μονάδες και να καλύψει και τις απώλειες του τρέχοντος έτους.

Σε περίπτωση διόρθωσης, λόγω παράτασης των εκκρεμοτήτων, κίνηση ως τις 510 μονάδες δεν αλλάζει την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση του Δείκτη. Κάτω από αυτό το όριο όμως, οι επενδυτές θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν την στρατηγική τους. Από την άλλη, κάποιοι επενδυτές βλέπουν και τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, λόγω των έκτακτων εισροών και της σημαντικής ανόδου που έχει προηγηθεί, ως μια καλή ευκαιρία για επιλεκτικές πωλήσεις και δημιουργία ρευστότητας αφού το τοπίο των εξελίξεων παραμένει θολό.

“Αύριο έχουμε τριπλή λήξη Παραγώγων (σε μετοχές, δείκτες και δικαιώματα) ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες (21/3 ΕΧΑΕ , 23/3 ΜΥΤΙΛ , ΜΕΤΚ , 24/3 ΑΡΑΙΓ). Αύριο επίσης, λόγω της ολοκλήρωσης των εισροών εξαιτίας της υποβάθμισης του Χ.Α., περιμένουμε σημαντική αύξηση του τζίρου και της μεταβλητότητας” υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

* ,