Ο “ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ” ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΡΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Μια ενδιαφέρουσα (από κάθε άποψη) σύσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτει σήμερα ο “Βηματοδότης“. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συνάντηση θα γινόταν με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με το Νο 2 της κυβέρνησης Νίκο Παππά.

Κατά μία εκδοχή στη συνάντηση αυτή θα παρευρισκόταν και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Αντικείμενό της; Η αναζήτηση ιδεών και πολιτικών ικανών να οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Καλεσμένοι ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita και μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ Σπ. Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ν. Στασινόπουλος και ο άλλοτε πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Ι. Λύρας.

Ολα ήταν έτοιμα για τη σύσκεψη, οι προσκλήσεις είχαν σταλεί, πλην όμως η σύσκεψη δεν έγινε ποτέ. Τι είχε συμβεί; Κοντά στο μεσημέρι οι τρεις επιχειρηματίες ενημερώθηκαν ότι η σύσκεψη αναβάλλεται λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των κυβερνητικών στελεχών.

Τα κυβερνητικά στελέχη, βλέπετε, είναι τούτες τις ημέρες απορροφημένα στην προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. Αλλά, όπως μαθαίνω, η σύσκεψη θα επαναπροσδιορισθεί καθώς οι επιχειρηματίες έχουν και αυτοί ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Ξέρετε, είναι κάπως πιο οργανωμένοι στις συσκέψεις απ’ ό,τι στο Μαξίμου. Μετά το Πάσχα και βλέπουμε…