Ο Βασίλης Λεβέντης επιμένει: 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό

«Ήταν ένα μαρτύριο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να σκέπτεται και να ενεργεί γρήγορα διότι συζητούσαμε επτά ώρες και λέγαμε ανούσια πράγματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το Προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες…Δεν έλεγε το σχέδιό του, αλλά τους κινδύνους για τη χώρα, πχ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία… Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το Ασφαλιστικό. Το ίδιο έκανε και στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις» είπε ο κ. Λεβέντης.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν». Επανέλαβε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν, το Ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53».

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων, δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

«Η χώρα θέλει μια κυβέρνηση που να πείθει προς τα έξω. Μια Ένωση Κεντρώων των 9 βουλευτών δεν θα δώσει σε μια κυβέρνηση αυτό που χρειάζεται, όπως δεν “φτάνει” γι αυτό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Γι αυτό εγώ προτείνω στον Τσίπρα μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνασπισμού», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.

«Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, διότι μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Αυτή η “καρεκλομανία”, να μένει κάποιος στην καρέκλα του χωρίς να κάνει τίποτα θα καταστρέψει την Ελλάδα» εξήγησε και πρόσθεσε: «Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ασχοληθεί για να γίνει κυβέρνηση. “Εμάς τι να μας κάνεις, είπα στον Τσίπρα, την Ένωση Κεντρώων, τον Θεοδωράκη και τους άλλους… εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε”».